MOJ ENGLESKI DAN

MOJI ENGLESKI DANI
piše:
Ana Kolak
Eastbourne
/7.30 sati ujutro …budilica me budi. Jedva se uspijem ustati iz kreveta i obući uniformu. Vani lije kiša …engleska! Zato odlučim obući i pulover. U 7.45 Katie, Pauline, Bella, Jasmine i Katya dolaze u moju i Sashinu sobu. Krećemo skupa na doručak.

“Dining hall”, gdje se jede, udaljena je pet minuta šetanja od moje kuće “Nugent House”.

To jutro jedem čokoladne pahuljice i nešto voća. Već se moramo i vratiti u kuće zbog “roll-coll-a” u 8.20. Sve cure iz kuće dođu u dnevnu sobu gdje nam naša upraviteljica kuće, Miss Burford objasni plan dana.

Danas će se uslikati cijela škola. Rekla nam je da pazimo da izgledamo uredno i budemo na Rugby polju na vrijeme (1.30). Nakon toga smo pošli na nastavu.

Moj prvi sat je francuski koji imam skupa s Katyom pa smo pošli zajedno. Srećom, kiša je prestala!
Naš učitelj Mr, Protin nas već čeka u svojoj sobi broj 27. U našem razredu nas je samo osam zbog čega stvarno svatko bude uključen u nastavu. Mr. Protin nam je vratio test koji smo pisali zadnji put. Dobila sam A, šta je ovdje kao 5 u Hrvatskoj ili 1 u Njemačkoj.

Sat traje 55 minuta. Znači u 9.35 imam 5 minuta da dodem do mojeg sljedećeg sata, koji je povijest. Na tom satu morala sam iznijeti svoju prezentaciju o zapadnoj ekspanziji u Americi koju sam pripremila s Jessicom. Učitelj Mr. John je, srećom,  bio jako zadovoljan!

Nakon prva dva sata uvijek imamo pauzu od 10.35 do 11.00 sati. Jessica me isprati do moje kuće pa krene drugim putem do njene. U kući zamjenim knjige za knjige drugih predmeta. Samo jos 2 sata za danas! Moram malo ranije poći zato jer je zgrada za prirodnu znanost više udaljena. Pošto Pauline ima kemiju pođem s njom.

U sobi B3 već su postavljeni mikroskopi. Mr. Corfield nam objašnjava kako ćemo danas promatrati ćelije banana. Nije bilo previše zanimljivo ali bolje mi to paše nego pisati cijeli sat!

Moj zadnji sat danas je Business Studies kod Mr. Holgate-a. On mi je najdraži učitelj zato što su njegovi sati uvijek interesantni i vrlo promjenjivi! Danas smo pričali o marketingu i promociji “Subway-a”. Nakon tog sata idemo na ručak. Ja sam jela lasagne koji na žalost ipak nije tako dobar kao kod kuće.

Nakon ručka imamo sportske aktivnosti. Taj dan imam “lifeguard training”… znači, učimo kako iz vode spasiti ljude koji su u opasnosti. U bazenu smo naučili  kako treba plivati kad se spašava nekoga iz vode. To mi se jako sviđalo!

Od 4.30 do 5.30 smijemo ići u grad. Sasha, Katya, Kati, Pauline i ja smo pošle u grad, u jedan veliki trgovački centar. Cure su kupile dosta slatkiša u dućanu “Sainsbury’s” i nakon toga smo kratko bili u Starbucks-u.

Kad smo se vratile u Nugent House samo ostavimo stvari koje smo kupile i odmah pođemo na večeru. Opet ima dosta izbora ali pošto nisam puno gladna samo uzmem komad ribe i krumpira. Nakon večere, u 7.30 počinje “prep time”, vrijeme kad svi rade zadaću. Srećom, danas nemam puno toga, tako da sam s curama gledala film “Break Up”.

U 10.45 svi moraju biti u svojoj sobi …svijetla se gase! No, kako Sasha i ja naravno uvijek imamo dosta za pričati  …naša se svijetla ipak malo kasnije gase … 😉

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments