EMBARGO …I SVE REŠENO!!!

KOLUMNA POVODOM
piše:
Sonja Breljak
Gornji naslov nastavak je,  odnosno …neslavan razvoj događaja i rezultat nakon jučer objavljene kolumne u rubrici Iz novinarske bilježnice naslova KONCERT (NI)JE BIO. Komentirah netom prošli događaj, gostovanje Olivera Dragojevića u Berlinu. E tu dodirnuh pokoji ego. A ima li šta osjetljivije. –Usudi se, ta …ta jedna obična novinarka …i još žena pri tom …sad ćemo mi njoj pokazati …zube valjda. Mora da tako nekako razmišlja povrijeđeni ego …dok ne eksplodira. I krene u potragu za žrtvom.

Uglavnom …jutro nakon objave kolumne u kojoj ustvrdih kako prema mom subjektvnom mišljenju, ne bijaše to u Berlinu “koncert da ti stane dah” slavnog  Olivera Dragojevića već …prema organizaciji, odazivu, sudionicima, načinu i sadržaju …vrlo uspješna fešta …zabavadozore …što bi rekla pjesma.

Ja tu pravim razliku …i to …dopustit će te …poveliku. Do dolaska u Berlin ne poznavah uopće pojam fešte, zabave, večeri… u kojoj se uz glazbu, pleše, zabavlja, popije, pojede, potroši, dođe kasno… ili rano …kući. Uglavnom, zabava slična kakvoj velikoj svadbi. Do dolaska u Berlin …u vrijeme srednje škole. studija i kasnije do rata, poznavah vrlo dobro pojam koncerta, na mnogima sam naime bila u vrijeme četverogodišnjeg života u Sarajevu, bilo u sarejevskoj Skenderiji ili novijoj ZETRI ili i za kasnijih dana. Ah kako se znalo uživati. U polumraku dvorane …stotine, tisuće očiju svijetle, a prava svjetla uprta su ka pozornici gdje pjevaju, sviraju glazbenici pjevači baš nekako Oliverova tipa, a možda i godina.

Sad, eto, ustvrdih, to klasičan koncert poput nekdašnjih, bio nije. Pohvalih ukupnu organizaciju, glazbenike, kako vrlo dobrog Olivera tako i prethodnice u likovima Ivanke i Tomija te odličnu  skupine DUEDENI. Ali koncert?

Sad po objavi KONCERT (NI)JE BIO zvoni mi telefon. Organizator. U poslu sam, prava gužva kod mene, pa nakon prisilno i nerado propuštena poziva otpisujem: –Radim, večeras slobodna. Pozdrav.

Otpisano opet dovede, donese pisanu SMS poruku: –Sve već rešeno!!! Samo da znaš od danas imaš zabranu na svim koncertima od ekipe JK EVENTS BERLIN i to sve dok JK postoji!!!

Prepisah gore poruku u originalu. Ono na početku …Sve već rešeno!!! …valjda trebalo pojačati autoritativnost. Naredbu. Ekavicom. Strogo. S uskličnicima. Nije šala! Sad što je to rešeno? I tko je to rešavao? Buran telefonski razgovor donese nove detalje …o tome kakva sam ja nikakva novinarka, moj tekst smiješan, kako je tisuću ljudi bilo zadovoljno koncertom,  samo ja …i što ja znam o koncertima, dvoranama i kako mi sad slijedi kazna, točnije embargo, zabrana na svim koncertima …itd …itd…

Velim …igramo se dragog Boga. Takvu zabranu u državi poput Njemačke ne može se legalno provesti.

E može …vele, izbacit će me napolje. Pa može to u nekom  uskom, malom getou, poraslom egu koji ispuni glavu. Sad smo osim kazne za razmišljanje i pisanje, zabrane i embarga, stigli i do nasilja. Njime se prijeti ukoliko urednica ovog portala nogom stupi “na sveto tlo” .

Eto sad i to napiši! …vele. I ja evo pišem! Jer sve što nije zapisano …

Dakle …embargo! Ma bravo!!! Nasilje naprijed! Dok dotični portal i tekstopisac ne propjeva, ne ispriča se  i ne prizna kako je to bio izvanredan koncert sa svim epitetima i odlikama.

I sve …kako rekoše …REŠENO!!!

 

 

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josip Mayer
11 years ago

Pitanje se stvarno postavlja.. treba li se zato.. ne ljudski ponašati.

I ako i sam ne znam koliko je bilo dobit na tome koncertu..i za što je namjenjena zarada. Ali mogu si misliti..ako dvorana nije puna sa preko 1000 zauzetih mjesta..da je sve ukupna zarada ..kada se sve poplati i na kraju zbroji..malo više nego ništa..a koristi imaju u stvari više od društvene zarade..glazbene ekstrade i trgovci pića..i iznajmljivači dvorana..možda još i netko drugi..Pitanje se stvarno postavlja treba li se na kraju za sve to tako grubo prema čovjeku ponašati i svađati.

Željko Mužević
11 years ago

I ti si zbog toga sekiraš? Pa ako taj JK tako nastavi neće on baš opstati. Još neko vrijeme, ili VREME – kako piše, kratko, taman dok se odmoriš od takvih pametnjakovića koji će jednom shvatiti da im negativna reklama nikako neće odgovarati. O, pun je svijet takvih ali većina na vrijeme shvati, dok manji broj ostane uporan, smiješan i jadan….Dok ne propadnu.