KLAPA BERLIN NA GENDARMENMARKTU

tekst i foto: Sonja Breljak …foto album u dnu teksta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Berlin/-Bože moj, što je jutro, Bože moj, što su kapi; Što su zvijezde koje gledam, što mi pruža novi dan .
..ovom je pjesmom  svoj nastup započela klapa Berlin a kod spomena riječi “kapi”, udari neviđen pljusak, tako da je i potpisnica ovih redaka potražila sklonište u obližnjim natkrivenim restoranima. Bilo je to u nedjeljno popodne, jednog od posljednjih dana trajanja popularnog i poznatog Božićnog sajma na berlinskom Gendarmenmarktu kojeg ove godine krasi božićno drvo, dar Republike Hrvatske.

Nastup berlinske klape, mladih rođenih i odraslih u Njemačkoj koji pod imenom “Berlin” prezentiraju hrvatske melodije, nije ipak omela kiša. Pljusak uskoro prošao a sklad muških glasova privlačio je sve više publike. Imali su na raspolaganju, prema programu manifestacije, pola sata za nastup. Iskoristili su to vrijeme za božićne pjesme: “Bože moj” i “Svim na zemlji“, pjesme o ljubavi: “Omili mi”, “Ružo moja”, “Ju te san se“, te one koje govore o radu, zemlji, moru: “Loza u škripu”, “Projdoh kroz pasike”, “Kroz planine” i “Ponistra“.

Eto, zamislite, u Hrvatkoj se ljudi sastaju i samo da bi pjevali …rekao je voditelj programa, a publika je  klapu koju vodi Ante Bagarić, nagradila pljeskom te malobrojne Hrvate propitivala o melodijama, moru, zemlji, ljudima …

Lijepo i zapaženo sudjelovanje (dijela) klape Berlin na ovoj poznatoj njemačkoj manifestaciji. Fin način očuvanja i predstavljanja identiteta zemlje porijekla u njemačkoj metropoli.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments