ŽIVI SMO

piše: Ivek Milčec
Dragi čitatelji, ne znam kak ste se osjećali u petak, 21. prosinca kada se je po prastarome kalendaru indijanskog plemena Maya trebao dogoditi smak svijeta, ali nam, priznali mi to ili ne, nije baš bilo svejedno da li će nas neka nevidljiva ruka povući u gliboki mitološki bezdan.
Posebno su, kaj se Hrvatske tiče, strahovali oni koji su na nepošten način u svega nekoliko godina stekli veliko bogatstvo a sada, ako se obistini proročanstvo Maya, ostat će bez raskošnih odaja, raskalašenih zabava i tajnih ljubavnica.

Običan puk, u kojeg spadam i ja, više je znatiželjno nego sa strahom čekal taj sudbonosni petak, 21. prosinca a mnogi su čak govorili da bi im laknulo jer bi se zauvijek riješili kredita u “švicarcima”, svih mogućih hipoteka i velikih minusa na tekućim ili žiro-računima.

Oni dovitljiviji u svijetu, pa čak i u susjednoj Srbiji, iskoristili su “smak svijeta” za punjenje vlastitih džepova pa su u tu svrhu proglasili neke planine, doline i brežuljke kao mjesta s kojih će se najbolje vidjeti sam početak kraja. Jasno, naivnih se uvijek nađe pa su kao i mnogo puta do sada vješti trgovci dobro zaradili na praznovjerju drugih.

Moji pajdaši (iz naše stalne baze barkaffea “Zvižduk”) : Miki, Beli, Branko, Damir, Mrle, Mika, Čager i ja našli smo se kao i svakog dana u isto vrijeme, popili uobičajenih par rundi kave ili pića i u miru čekali kaj se bu dogodilo. Bili smo suglasni da ak već moramo biti “smaknuti” onda je bolje da nas “nevidljiva ruka” odfikari iz kafića nek, recimo, s predavanja udruge “Grozd”.

Budući se ništa nije dogodilo, i naš planet Zemlja i dalje se okreće oko svoje osi, setili smo se starog Frica Krleže i njegvih riječi: “Nigdar ni bilo, da nekak ne bi bilo!” Morti bi se na to mogla nadovezati i ona čuvena, Franceka Tuđmana:”Ki bi,da bi!”

Gotovo svi svjetski mediji izvjestili su da je u američkoj saveznoj državi Iowi, zubar James Knight otpustil pomoćnicu Melissu Nelson zato kaj je prezgodna a samim tim ugrožava mu brak. “Siroti” zubar moral je čak deset godina biti u društvu ljepotice, a kak je rekel na sudu, znal ju je često upozoriti na pretijesnu odjeću koja je posebno isticala njene, raskošne obline. Sud mu je dao za pravo, pa ni Udruge za ljudska prava nisu mogle pomoći udanoj zubarevoj pomoćnici. Budući američke savezne države mogu suditi po svojim, internim zakonima tako je u Iowi sud stao na stranu poslodavca ne obazirući se na ljudska prava, pa je lijepa Melissa “zbog neodoljive privlačnosti” dobila nogom u guzu.

Sva sreća, da u takvim slučajevima Hrvatska ima bolje zakone jer bi u sadašnjoj velikoj svađi između Vlade i Crkve oko Zdravstvenog (seksualnog) odgoja u školama, prvo bili na udaru zgodn(e)i nastavnici i nastavnice u koje bi se (tak je uvijek bilo) tinejdžeri mogli zaljubiti. A, Sotona bi ih mogla čak navesti na masturbaciju. Kaj god!

Izgleda da po pitanju čudoređa nismo usamljeni jer tjednik 24 sataexpress (28.12.12) piše:”Čak šest mjeseci zatvora prijeti ženama u afričkoj državi Swazilandu. Samo zbog odjeće. Ne smiju nositi minice, ni topiće koji otkrivaju pupak. Razlog? Takva, izazovna odjeća potiče na silovanje.Vlasti su stoga odlučile, oživjeti zakon iz 1889. Godine koji zabranjuje nemoralno odijevanje. U slučaju uhićenja, žene moraju platiti 10 dolara, a ako nemaju novca onda će šest mjeseci provesti u zatvoru”. I šlus!

Prema tome, otpuštena zubarska pomoćnica Melissa Nelson još je dobro prošla, zapraf može biti sretna kaj je zbog ljepote dobila “samo” otkaz. Kaj god!

Dragi čitatelji, svima vama kao i uredništvu HG Berlin, želim sretnu, zdravu, uspješnu i blagoslovljenu Novu 2013.godinu!

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Trpo Burko
11 years ago

Je, prošel je i taj 21. prosinec, k temo još petek, pa niš ni bilo.
Isto je tak prošel i plan 21. Se skup jeno velko niš !
I kaj bi moja Regica rekla Vrag zel te indijance i premijera gosp.,……. joj nemrem dale, budu me strpali v rešt !

Josip Mayer
11 years ago

Dragi Ivek Interesantno je kako se nešto manje dobro poput smak svijeta brzo u javnosti prenaša i na druge. A ono više dobro malo tko želi da iskoristi, posluša ili ćak snimi od nekoga. Mi smo recimo u njemačkoj naučili od drugih ne krasti ni varati ..već mukotrpno raditi više poslova,a kasnije se je ispostavilo da je takav način rada i djelovanja struka. Pa zato pojedinci uz druge ni mene ne razumiju,a ne govorim o smaku svijeta već o poticanju više ljudske svijesti..za budućnost Hrvatse i njezinih građana da im bude,možda bolje rečeno da nam bude svia bolje. A kako… Read more »