KOMENTAR TJEDNA

Komentari na tekst “Trebamo li zdravstveni odgoj?”  našeg suradnika iz Splita, Dražena Radmana

Morski čovik/ 23.01.2013./Bravo! U načelu se slažem u potpunosti sa svim skoro svim što gosp. Radman kaže no moram ga nadopuniti i ispraviti jer i on prečesto u svom tekstu zaziva prelazak u okrilje božje odnosno u okrilje majke katoličke crkve. Tu se već ne mogu složiti s njim jer upravo oni koji propagiraju vjeru u bezgrješnog Isusa krista tu vjeru ne absolviraju u vjerovanju bezrezervnom i poštenju nego koriste propovjedaonice i oltare da posiju mržnju među nas koja nam nije potrebna. Osim toga kler zaziva na nasilno mijenjanje vlasti izabrane voljom narodu a taj jadni narod je sebe deklarirao vjernikom pa tko je ovdje lud? Pandan kleru na sva zvona pozivaju na opći puč iz HDZ-a na čelu sa gosp. Karamarkom koji zove na rušenje nenarodne vlasti . Pa za boga milog tko su i što oni koji su tu vlast izabrali? Pa zar to nije bio narod? Ima pravo gospodin Radman kad ljubljenje pripadnika LGBT zajednice naziva provokacijom a one vjernike koji to nisu ,jer svojim postupcima i rječnikom ne pripadaju vjernicima treba preobratiti ponovo u vjernike. Isto tako mogu reći da svatko ima pravo na svoje svako pa i seksualno opredjeljenje no da se iz toga izvode cirkuske i provokativne parade pred očima različite većine nisam. i još bih nadopunio samo malim osvrtom na skidanje plakata jedne teatarske predstave i ume vjere i boga, pa dajte za boga milog u kojem stolječ živimo i dalo smo naglo propali u ponor srednjeg vijeka a inkvizicija je uskrsla na čelu sa Bozanićem i Bandićem. Hvala gospodinu Radmanu na ovom tekstu i mislim da bi ga trebao svatko iole normalan pročitati a napose oni koji koriste riječ božju .

Tiho/23.01.2013./Svaka čast gospodinu Radmanu na izvrsnom članku. Vidi se da ima dobar uvid u našu društvenu zbilju. Samo ne znam gdje je ovaj gospodin koji je prvi napisao komentar pročitao da gospodin Radman poziva u članku “prelazak u okrilje majke katoličke crkve.” Ja to u tekstu nigdje nisam pročitao pa mi se čini da je to pogrešna interpretacija onoga što gospodin Radman piše. Zato predlažem čitanje članka bez predrasuda i učitavanja nekih osobnih pogleda.

 Miloš/ 23.01. 2013./ čestitam Dražene na svakoj riječi. I dodao bih da prelazak u Božje okrilje ne znači dolazak u okrilje majke katoličke crkve, ili bilo koje crkve, nego uistinu Bogu po njegovoj riječi.Vjerujem da je na to mislio Dražen. Znamo da je Isusa osudila religiozna elita onog vremena, a prihvatila ga je mala grupa iskrenih sljedbenika. Apostol Petar je pisao da sa ”svojoj vjerom spojimo poštenje”… (2.Pt.1:5) deklarirane vjere koliko god hoćeš a poštenja nigdje. Što se tiče zdravstvenog odgoja vlast bi jednostavno trebala uvažavati svjetonazor većine hrvatskih građana a da ne diskriminiraju manjinu.

Branko/ 24.01.2013./ Svako normalan treba pročitati ovaj članak…ili…”svako normalan” ili “” svako normalan”” ili “”” svako normalan””” … eto tako to otprilike izgleda kad ja otvorim novine, radio ili bilo koji E medij.

Pozdrav Svakom normalnom iz “Izgubljenog dijela svemira, Hrvatske, Osijeka.

Ana /25.01. 2013./Gospodin Dražen Radman ne poziva u okrilje katoličanstva niti je član katoličke zajednice vjernika.Dakle….Molim,ne prevodite na svoj način.Isus je Put,Istina i Život !!!

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments