TALENT SHOW

Piše: Sandra Marelja Muić
Upravo sam pomislila da je neka stanka emitiranja u zabavnom programu vladajuće garniture, a oni opičili program u svih šesnaest, ne treba ti kabelska televizija pored njih, ma št…Cirque de soleil se može sakriti kod ovakvih talenata. Ministrice se presvlače iz svile u čipku i obratno da ti okice ispadnu, izaslanice drže stand up sketch u Europarlamentu na izmišljenom jeziku, premijer skače s tenka.

Ne daj Bože da mu je dalo upravljati njime, kada je onako ne(uspio) skočiti s njega. My little tank, za koga nije …nije.

Zbog silnih rekreativnih aktivnosti i dokoličarenja uprskali predati financijsko izvješće stranke, izišlo i to pred narod, ali i nije neka bomba, iskreno, s obzirom da je pojam izvješća izgubio sav kredibilitet s prethodnom vladajućom strankom jer nitko od popisanog stanovništva na ovim prostorima nije bio dovoljno sulud povjerovati pred kraj u iti jedan broj koji je ta ista stavila na iti jedan papir igdje.

Ta garnitura prije nije bila tako zabavna, moram priznati. Uštogljeno odjeveni uvijek, sa suknjom ispod koljena žene, muškarci u tamnim odijelima, uvijek iste frizure.

Daleko zabavniji su postali poslije kada su se kao garnitura raspali pa na vidjelo isplivale silne anegdote, odnosno više su to onako zgodice šekspirijanskog duha  kao u Macbethu i slično, pa to spada recimo u ozbiljni kulturni program.

Iako se sada, kada sjednu na onu stoličicu za svjedočenje,  svi pojedinačno kunu da nisu nikada prisustvovali nijednoj generalnoj probi za skupni dramski nastup, da je to sve improvizacija s vrha onih koji sada marljivo vježbaju klavir u izolaciji.

I nekadašnju prvu damu ansambla ekskomuniciraše u gotovo kafkijanskom procesu, navodno je više ni za šaptačicu ne mogu upotrijebiti i osim toga ne rade više grupne portrete s damom, pokušati će sa gospođicama sada.

Po vokaciji, izgledu i funkciji duh, javio se nedavno i predsjednik kao conferencier na aktualnom eventu u državi, koji se zove Opća gospodarska, socijalna i moralna srozanost i na kojem smo svi završili (ne-) pozvani kao po nekom skupnom e-mailu, bez da nas se pitalo.

Kako inače zbog navedenog, kao i zbog svoje moderato-cantabile intonacije ne plijeni pažnju, tako nas je mogao i ovaj put poštedjeti svojih riječi da narod najviše kuka umjesto da zasuče rukave. Ne znam samo zašto se pored tolike gotovo revolucionarne odvažnosti u njegovom slučaju  nije sjetio onih čiji su rukavi odavno zasukani a vraćaju se kući praznih ruku, biće mu je u glavi levitirala kakva  melodija za njegov novi glazbeni opus.

Gotovo pa simbolično, da se može nadovezati na ovaj potonji akt predsjednika-duha, iz svog glazbenog opusa raspjevanih Hrvatistanaca za predstavljanje na Eurosongu izabrali pjesmu naslova „Mižerja“.

Propinju se vrsni grdelini u mikrofon, sve ozareni od pomisli da će u svojim crnim odijelima u bijeli svijet. Gdje ćeš bolje, mogu ovi na turističkim sajmovima koji su sada u tijeku odmah koristiti slogan „Mala zemlja za veliku mižerju“, dođite i vidite čudo kako su uspjeli upropastiti sve pokretno i nepokretno, sve krvlju natopljeno i sačuvano od tuđe ruke, ali ne i očuvano.

Kako je kod nas sve naopako nasađeno, tako eto i u ovom razdoblju Korizme svi aktivni i razdragani, samo oni koji bi trebali biti prvi u zauzimanju za upropaštenog čovjeka, oni tihi, skroz u kontemplaciji, brinu kako će i kada koji papa biti izabran i hoće li ga ljubljeni hrvatski narod moći potezati na fotosafarije opet.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Komentar na tekst TALENT SHOW Morski čovik/ 08.03.2013./Je svaka čast jema u ovemu osvrtu jako puno istine ma za gospu blaženu […]

Morski čovik
Morski čovik
11 years ago

Je svaka čast jema u ovemu osvrtu jako puno istine ma za gospu blaženu zar je u nas judi svaka nada umrla. Ovemu tekstu bi tribalo dat peticu ma zbog ovega ča san reka a zna se da NADA umire zadnja nemormo ocjenit više od tri i po. Znan da če mnogi reč pa ča bi ti tija ženska je sve lipo notala na kartu ,je bome je ma jopet bi ja bi sritniji sa dvi slane sardele i žmulon vina pa neka kruv bude i od tri dana vengo da samo jeman crno prid oči. Nije gospemi baš sve… Read more »

Nikola Šimić Tonin
11 years ago

Dugo nisam uživao u zrelijem osvrtu, kapa do podruma.
Nikola Šimić Tonin