PUNIM PROGRAMOM …NAPRIJED!

tekst i foto: Sonja Breljak
Berlin/ Pozdravljajući goste na zabavi u povodu Dana žena, Damir Kozarić, predsjednik Hrvatske kulturno-umjetničke i sportske zajednice, je najavio i niz novih termina, zabava i drugih aktivnosti u Zajednici i oko Zajednice.

Iskoristismo prigodu u pauzi zabave, čuti što se to sve u Zajednici priprema u narednim mjesecima.

Damir Kozarić: –  Iduću nedjelju, 17. ožujka imamo godišnju, izvještajnu skupštinu. Ja sam time, upravo na pola mojeg mandata. Od zabava i gostovanja najavljujem nastup Vesne Pisarović 6. travnja.

Zatim nam dolaze Slavonske lole 24. travnja. Poslije toga imamo jedan veliki projekt- Naime, Zajednica sudjeluje na Karnevalu kultura gdje ćemo predstaviti Hrvatsku kroz folklor. To je 16 do 19. svibnja. Naš folklor će nastupiti s dvije koreografije, plesovi iz Slavonije i Dalmacije. Sudjelovat ćemo u povorci a i imat ćemo svoj štand. Prošle godine nismo sudjelovali jer smo bili zauzeti renoviranjem prostorija. A ove godine smo onda tu.

Naši folkloraši se pripremaju i za Đakovačke vezove gdje će imati nastup 8. ili 9. srpnja u Đakovu.  Najavljujem i Josipa Ivančiča 27. svibnja a poslije (22. lipanj) planiramo gostovanje Tamburaškog sastava Fijaker.

U zajednici ćemo svečano obilježiti i proslaviti i Dan državnosti Reoublike Hrvatske. Bit će to 15 lipnja kada nam gostuje berlinski Tamburaški orkestar Wellebit 1902. U Zajednici se  održavaju i socijalni projekti (Job centar i Fuchs) za nezaposlene a pozivamo i sve koji žele biti polaznici škole plesa i glazbene škole (žičani instrumenti i klavir), nek nam se jave.

Kao udruga sudjelujemo i u aktivnostima Saveza hrvatskih društava kojega smo član. Zajedno s drugim hrvatskim udruženjima sudjelujemo u organiziranju Blistave noći klasike, 21. travnja a planiramo zajednički organizirati i smotru folklora i veliki nogometni turnir. Imamo u Zajednici već i planove za jesen ...

Eto, ovdje nas u razgovoru prekinuše članovi Zajednice jer su na zabavi trebali svog predsjednika. Nama bilo dovoljno. Glavno smo već čuli: -Hrvatska kulturno-umjetnička i sportska zajednica ide punim programom naprijed. U tome im Hrvatski glas Berlin i dalje želi puno uspjeha!

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments