TKO JE NAJBOLJI

Izvješće s četvrtfinalnog susreta DFB-Futsal-Cup 2013 

Croatia-Berlin Futsal – SpVgg Ingelheim   8:5 (4:0)

tekst i foto: Ivo Dorotić
Berlin/Zelendorf
: pred oko 350 gledatelja i s dobrom sudačkom trojkom, igrači domaćina su prikazali lijepe štafete saloptom, ali su ćesto bili i neozbiljni, što bi im se u srazu s nekom drugom ekipom  moglo i osvetiti.

SD Croatia je igrala u skoro najboljem sastavu: na golu je bio, rektivirani Drnda (8x obrana) (33. Göldner)-Vukadin, Čorić, Milanović J.-Milanović Z.,Schuleta, Schrodter, Capolei, Marschel, Čorić, Okanović, Aktürk.

Ingelheim: Schrödter (10x)-Hulsay, Umbs, Tix, Becker-P. Nessbach, Schindel, Schiesser, Roggendorf, Karadeniz, Münch.

SR: Ackermann, Schierbaum, Rönsch (alle Schleswig Holstein)

Golovi: 1:0 (9.) Marschel; 2:0 (12.) Milanović Z.; 3:0 (15.) Aktürk; 4:0 (20.) Schuleta; 5:0 (21.) proigravanje Milanović Z.na Capolaija; 5:1 (25.) Schindel; 6:1 (26.) Milanovic Z.; 7:1 (28.) Aktürk: 7:2 (33.) Schiesser; 7:3 (31.) (KU10m)  Schindel; 7:4 (37.)  7:5 (39.) Schindel; 8:5 (39.) Milanović Z.

Najbolji igrači: Schuleta, Schrödter i Milanović (Cro) – Schröder i Schindel (ING).

Croatia se poigravala s protivnikom,  do 9. minute kada su preko Marschella poveli s 1:0, vidili smo samo dva udarca iz daljine, od strane Vukadina ali je odlični vratar gostiju bio na mjestu. U 8. Minuti je Drnda pokazao zašto je dva puta ponio titulu najboljeg vratara Futsala u Njemačkoj. Vrijeme između 9. i 20. minute, u kojemu Aktürk, Milanović Z i Schuleta povisuju rezultat na 4:0, je bilo nešto najbolje što je Croatija u stanju prikazati u futsalu.

Na odmor se otišlo zadovoljno s ostvarenim rezultatom iako je moglo biti mnogo bolje, Marschel je imao tri 100% šanse, no umjesto da te lopte pošalje  u mrežu, tražio je bolje postavljenog suigrača.

U 21. minuti  Milanović Z. odlično proigrava Capolija i lopta je u mreži za. Na 5:0. Shindel smanjuje na 5:1. Odmah u sljedećem napadu je Drnda obranio jednu tešku lopti. Da bi nakon toga Milanović Z. povisio na 6:1. Još jedna dobra kcija i Aktürk povisuje na 7:1

Nakon toga su gosti preuzeli igru u svoje ruke ili bolje rečeno, SD Croatia im je to prepustila. S ovakvom neozbiljnošću se ne može igrati protiv UFC Münstera, koji je pobjedio Hohenstein-Ernsthal. U 31. min iz KU sa 10 metara Schindel smanjuje na 7:3. U istoj minuti Schuleta pogađa prečku, odlični vratar gostiju nije uspio niti da podigne ruke, a Milanović Z. propušta jednu veliku priliku. Nakon toga i Schindel na drugoj strani pogađa prečku. U 39. min Schindel još jednom smanjuje na 7:5. Da bi nakon toga Milanović z. postavio konačan rezultat od 8:5.

Nakon što su suci označili kraj ove dobre utakmice, gledatelji su nagradili obje ekipe sa zasluženim aplauzom a iz zvučnika se prolomila Croatijina himna koju je Dražen Zečić na molbu tadašnjeg predsjednika Milana Šapine, napisao i ukomponirao.

Almir Drnda: –  Četvrtfinale je dobijeno, i sad se radi o igri nad igrama u njemačkom futsalu:  UFC Münster vs. Croatia Berlin. Dvostruki pobjednik DFB Cupa susreće dvostrukog pobjednika DFB Cupa. Radi se o premoći u njemačkom futsalu. Tko je najbolja momčad svih vremena?

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments