ODGOVOR IZ VATIKANA

tekst i foto: Sonja Breljak
Berlin/ Što radi i kako protječu umirovljenički dani Benedikta XVI. točnije, Josepha Ratzingera nakon njegova povlačenja s mjesta poglavara Rimokatoličke crkve, ne znamo točno.

No, znamo zasigurno kako je po završetku njegova pontifikata s kraja drugog mjeseca, nakon toga za njega iz Njemačke pristiglo jedno pismo i jedan dar.
I to iz Berlina. I to od  mladih Hrvata, točnije članica Zbora mladih Hrvatske katoličke misije Berlin.

Pisali smo o tome više puta  …Zbor mladih Hrvatske katoličke misije je nastupio i pjevao u predprogramu dočeka pape Benedikrta XVI na Olimpijskom stadionu u Berlinu 22. rujna 2011. godine. Bio je to izvanredan doživljaj za mlade. Za tu prigodu uradili su posebne majice na kojima piše da su članice tima Benedikta XVI. Simpatične majice za koje su se i na Olimpijskom stadionu brojni raspitivali …šta znače broj, slova, boja, što piše, gdje se mogu nabaviti …i slično.

Sad …ponosni na to vrijeme i događaj u kojemu su sudjelovali  kao jedini zbor mladih iz koje strane misije, što je samo po sebi veliki kompliment, poželješe se na tom nezaboravnom danu zahvaliti te put Rima, točnije putem službene pošte i uz susretljivost papinskog nuncija u Berlinu, Jeam Clause Perisseta, poslaše mladi, sada već bivšem papi, pismo i dar iz Berlina, od Zbora mladih, voditelja zbora i svećenika HKM Berlin. – Od sveg srca HVALA dragi papa Benedikte XVI. da ste bili naš papa ....piše između ostalog u pismu koje je otišlo put Rima. Uz pismo je poslan i dar -majica kakvu su mladi  nosili za nastupa na Olimpijskom stadionu.

Ovih dana ponovo uzbuđenje u Zboru mladih! Iz Vatikana stigao odgovor. Primili su pismo i dar mladih Hrvata. Ured (bivšeg pape) Benedikta XVI. zahvaljuje mladima iz Berlina na pažnji, pismu i daru. Lijepo pismo. Lijep odgovor, vele u Zboru mladih. Ipak, sve se nadaju kako će mladima stići uskoro i osobni odgovor iz pera Josepha Ratzingera. Bio bi to lijep poticaj našim mladima u Berlinu.

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments