DOMINANTNI S IGRAČEM MANJE

tekst i foto: Ivo Dorotić

Bezirksliga, 1. Odjel, 21. kolo, SW Spandau – SD Croatia  1:2 (1:1)

Berlin/Staken: igrano po prekrasnom vremenu, na umjetnoj travi pred oko 100 gledatelja.

SD Croatia:
Kozina- Smajić, Boko, Yetim, Jurilj-Cakmak (Cemal), Toktumur, Kapiscka, Akari-Ohadi, Uzuner (80. Tomi).
Sudac: Jörg Sahner, dobar.
Strijelci: 1:0 (45´+2) autogol Smajić, 1:1 (45 +3) kazneni udarc Uzuner, 1:2 (52.) Uzuner njegov 30-ti pogodak u prvenstvu.
Najbolji igrači kod Croatie: Uzuner i Kapiska.
Crveni Karton: 30. Boko, sudac je guranje ocijenio kao udaranje protivnika, i Boko je morao prijevremeno pod tuš.

Interesantno da je Croatia sa igračem manje odjednom bila bolja i dominantna, što smo mi već od samog početka očekivali. U prvih pola sata smo vidjeli samo jeden udarac Akara glavom direkto u vratara i pogodak prečke od strane danas raspoloženog Uzunerea. Vrata Croatie su samo jednom bila ugrožena, ali je Kozina izvanrednom obrano, i time spriječio najgore.

Sudac je dao 3 minuta nadoknade i tu smo vidjeli konačno i golove. Smajić je u drugoj minuti nadoknade loptu ubacio u vlastitu mrežu i tako su domaćini ni krivi ni dužni došli u vodstvo od 1:0, ali ni to veselje nie dugo trajalo u kontra napadu na drugoj strani je u kaznenom prostoru nepropisno zaustavljen igrač Croatie, a sudac je bez okljevanja pokazao na bijelu tačku, odakle je Uzuner poravnao rezultat. Nakon izjednačenja nije se više ni polazilo sa centra, već je sudac označio kraj poluvremena.

U drugom poluvremenu Croata je, iako sa igračem manje, bila dominantna i imala je više prilika za pogodak a uz sve to je jednom pogodila vratnicu.  U 52. minuti  Uzuner je postigao odlučujući pogodak, sa kojim je riješena utakmica.

U nedjelju SD Croatia ugošćuje TSV Helgoland II, igra se u 14:15 sati, Fridrich-Ebert-Stadion u Bosestr. 21, 12103 Berlin/Tempelhof.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments