LJUBAV U FOTOGRAFIJAMA

tekst i foto: Sonja Breljak  
010Berlin
/ Na zidovima Veleposlanstva republike Hrvatske u Njemačkoj. od jučer je izložba fotografija naslova: Ja domovinu imam, u srcu je nosim ili drukčije rečeno, izložena je jedna ljubav u fotografijama.

Izložbu je organizirala Hrvatska nastava Berlin, točnije …izložene su 64 fotografije što su ih načinili učenici za posjeta ili ljetovanja u zemlji porijekla, rodnim mjestima svojih roditelja ili baka i djedova.

– S ponosom Vam predstavljamo mali dio truda koji učenici hrvatske nastave ulažu u očuvanje svog hrvatskog identiteta …Svaka fotografija  predstavlja ono najvrijednije što im nitko ne može oduzeti, a to je ljubav prema svakom kutku naše prekrasnoe Domovine!  Jer o Hrvatskoj ne učimo samo riječima, a kažu da slika govori više od tisuću riječi …izrekla je koordinatorica Škole, Rahela Fay, te u izložbu uvela i povela one koji su se odazvali pozivima Škole. Riječ-dvije je rekao i veleposlanik RH dr. Miro Kovač. A kroz poeziju su progovorila i djeca. Stihove o domovini i ljubavi prema njoj, govorili su: Paul Meić, Anđela Božica Franjičević a potom i Matea Marić.

Lijep ugođaj potrajao je još malo …prisutni su razgledali fotografije, porazgovarali, pohvalili, družili se. Svoje uspjele fotoradove ovom su prigodom izložili: Josip Baran, Ivan Boljat, Iva Brzović, Anđela Burazin, Luciana Burazin, Maja Burazin, Tea Burazin, Anđela Dujmović, Valentina Horvat, Lara Kašnar,  Antonio Marić, David Marić, Matea Marić, Antonio Matijević, Ivan Matijević, Ivica Mlinar, Adrijana Nakić, Kristina Nakić, Adrian Nenadić, Jelena Orlović, Tifani Pek, Daniela Raštegorac, Ana Smolković, Lisa Topalović, Josip Uzbašić i Sandra Wohlmuth. 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments