OŽIVLJAVANJE HDZ OGRANAKA

Održana skupština Koordinacije HDZ-a Srednje Njemačke

tekst i foto: Jakov Vranković
DSC01213 (1)Prošle nedjelje je restoran  Mauritius u Wiesbadenu bio domaćin Koordinacije HDZ-a Srednje Njemačke koja je održala svoju Izbornu skupštinu. Skupštini su nazočili delegati ogranaka. Predsjednik Kruno Šimović je pozdravio nazočne i otvorio skupštiu, zatim je utvrđen broj nazočnih i kako to ide po pravilniku, slijedila su izvješća. O proteklom radu Koordinacije govorio je dopredsjednik Ivan Sabljić, istaknuvši uspješno djelovanje.

Posebno je istaknuo kako su u kampanji za predsjednika HDZ-a pozvali sve kandidate i svi su se odazvali osim tadašnje prijesjednice gđe.Jadranke Kosor. Svi su bili zadovoljni, kao i brojni članovi koi su nazočili, to je bilo demokratski. Naši delegati bili su i na Saboru gdje je izabrano novo vodstvo naše stranke, bilo je tu još raznih događanja gdje smo nazočili, rekao je izneđu ostalog Sabljić. Svoj dojam iznio je i tajnik Franjo Akmađa koji je izabran u predsjedništvo stranke. Nakon njihovih izlaganja u raspravi su sudjelovali nazočni. Sve u svemu svi su istaknuli uspješan rad ove Koordinacije, koja je uvijek bila za primjer. Nakon raspuštanja predsjedništva slijedilo je po proceduri biranje novog predsjedništva.

DSC01207Nazočni su istaknuli zadovoljstvo radom dosadašnjeg predsjedništva ali ipak glasalo se tajno. Za predsjednika je ponovno izabran Kruno Šimović, dva dopredsjednikka su Ivan Sabljić i Ante Budimlić, tajnik je Franjo Akmađa a rizničar Slaven Jandrić. Izabran je i Časni sud, predsjednik je Tomislav Čunović, dva člana su Olga Štoss i Mirko Živković, predsjednik Nadzornog odbora je Ilija Peran a članovi Petar Čolić i Marijan Čandić.

Po novom pravilniku u predsjedništvo pored izabranih Nediljka Lukača, Ante Bartulovića, Siniše Kusića,Tugomira Čuljata i Dinka Grgata, ulaze i predsjednici ogranaka.

Moramo istaknuti da je skupština protekla u pravom prijateljskom i demokratskom ozračju.

Član predsjedništva Tugomir Čuljat je u ime Koordinacije istaknuo aktivnosti prigodom unutarstranačkih izbora, odnosa sa našim udrugama i katoličkim misijama na našem području, te prijedlozima vezanim za poboljšanje odnosa Republike Hrvatske i hrvatskog iseljeništva. Kako ova Koordinacija radi dokaz je ulazak tajnika Franje Akmađe u središnji odbor HDZ-a i Nacionalni odbor za iseljeništvo a dopredsjednik Ivan Sabljić u Nacionalni odbor HDZ-a za vanjsku politiku.

I na kraju moramo istaknuti zadovoljstvo svih što ova Koordinacija radi jako uspješno. Ponovno su oživjeli neki ogranci koji su skoro bili ugašeni a to je dokaz da naši ljudi ovdje u iseljeništvo vjeruju HDZ-u. Dokazano je to i na ovim prvim povijesnim izborima za Europski parlament gdje je HDZ pobjedio. Istaknuta je i žal što Krištijan Tušek nije prošao iako je imao dobar uspjeh ali ima vremena. Sada su lokalni izbori i zašto se ne nadati uspjehu. O tome će ipak odlučiti naši birači. Za nadati je  se da izlazak neće biti slab kao na ove izbore za Euro parlament.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josip Mayer
11 years ago

Poštovani mislim iskreno.

Osobno smatram da su prošla ona vremena kada smo se na sve moguće načine organizirali kako bi pomogli u onim teškim ratnim vremenima domovini..Danas nam se je potrebno organizirati zajednički više ciljano..kako bi se bolje moglo pomoću u smislu zajedničkog dobra uz one u domovini i onima koji ostaju..a nova iseljenja iz Hrvatske se kako vidimo nažalost nastavljaju.Zato bih predložio,umjesto da HDZ-ovi ogranci oživljavaju jedni druge..a mladi na tom području imaju sve manje interesa..da se priključe rađe HSK..kako bi se postigao društveni djelotvorniji i kvalitetniji na tom području posao.

jakov vranković
jakov vranković
11 years ago

Stovane gđe.i gospodo,ma zašto ste se toliko urotile na ovaj članak nikako mi nije jasno.HDZ je ovdje organiziran još od kraja 90 i šta su sve u ona teška vremena radili za svoju domovinu to bi Vam trebalo biti poznato.Pa zašto Vi ne osnujete neku novu strank to Vam niko neće zabraniti.Hvalite ovaj portal kao jedan od najboljih pa zar on nebi smio pisati o HDZ koji je ovdje jako aktivan,Ogranci su registrirani po ovdašnjim zakonima i tako rada ali domovina im je uvjek u prvom planu.I kod Vas u Berlinu postoji HDZ koji radi jako uspješno propitajte se.Nisan imao… Read more »

ToniBERLIN
ToniBERLIN
11 years ago

Rado čitam ovaj portal i moram reći da je jedan od rijetkih hrvatskih portala politički neutralan.
Problem kod hrvatskih socijaldemokrata (SDP) i liberala (HNS) jest, da ne surađuju sa Hrvatima iz inozemstva, koji su skloni toj opciji. A ima ih.
Slažem se sa gospođom Schmidt. Današnja Vlada ima brdo problema za što je HDZ kriv.

Josip Mayer
11 years ago

Osobno smatram Hrvatska još malo pa je u EU.. da bi trebao konačno oživjeti novi način pristupanja Hrvatskoj dijaspori..i njezinom iseljeništvo..a ne da jedna stranka sama sebe oživljava..kako bi se na kraju moglo potvrditi.. kako je sve lijepo i dobro..i kako je cijela dijaspora sa njom zadovoljna..U mjesto toga valjalo bi konačno razmotriti jer vrijeme brzo prolazi..nebi li zajednički ljudski dogovori.. između dviju najvećih hrvatskih stranaka..SDP-a i HDZ-a više pridonjeli konačnom dijalogu,s time ujedno i kvalitetnj gospodarskoj i društvenoj suradnji,naravno i izborima.Nego ovakovi..neukusni članci kako se cijela dijaspora slaže..sa jednim te istim jednostranačkim načinom djelovanja..Ovdje se i sam osobno uz… Read more »

Kopic Elizabeta
Kopic Elizabeta
11 years ago

Slazem se s Gospodom Milicom u potpunosti!

Milica Schmidt
Milica Schmidt
11 years ago

Dobar dan!Ako se govori o aktivnosti jedne stranke treba i govoriti i o drugim strankama u Hrvatskoj. To bi onda bilo demokratski da se sve stranke i njihove aktivnosti opišu. Čini mi se da puno iseljenika nema opsežne informacije o tome što se u Hrvatskoj događa.Zašto i u kojim regijama je HDZ pobijedio na evropskim izborima na primjer, to se zna. Činilo se da su iskoristili situaciju i priču ćirilice (dvojezične natpise)Vukovara u svoju korist. Dok su bili na vladi bili su za ćirilicu a sad kad su u opoziciji su protiv ? Ču dno? Informacije za biranje kandidata za… Read more »