TRADICIONALNO GRILANJE

tekst i foto: Jakov Vranković
SAM_0353 (2)Koblenz/ Hrvatsko kulturno društvo Koblenz e.V. prvo je društvo kojeg su Hrvati osnovali u ovom gradu.

Posebno se ističe po organiziranju raznih predavanja. Gosti su poznate Hrvaske ličnosti koje govore o raznim temama, posebno zanimljivim u …takozvanoj …dijaspori.

Tu je bilo i raznih izleta koje članovi a i prijatelji s osobitim  zadovoljstvom prihvaćaju. Posebno je zanimljivo već tradicionalno druženje uz gril koje se i ove godine održalo u nedjelju 5. svibnja.

Na prekrasnom placu Firme TFW u Koblenzu okupili su se brojni članovi i prijatelji, koji su uživali u prelijepom danu uz domaće specijalitete sa grila. A kakva bi to bila naša fešta kada naše vrijedne domaćice ne bi pripremile i brojne sorte kolače!

Na ovim domaćim slavljima svatko nađe svoju zabavu a to je uvijek  – patija karate! Bude tu i popularna briškula i trešeta a neizostavno baci se i na balote. A gdje je  Rajko Radišić tu je i harmonika. A još i Iva Lesica …onda ne fali pisme kojoj se prošeta Hrvatskoj i Bosnom i Hercegovinom

Kada tu, uz sve ostalo,  ima i  popularnog našeg vina i pive,  onda je to pravo veselje i uživanje u zajedničkom druženju.

I za kraj …moramo pohvaliti sve koji su sudjelovali u organizaciji a siguran sam da je bila zadovoljna i predsjednica društva, Suzana Petrović.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments