TO JE MOJ SUMARTIN

foto: Ivo Dorotić
Pet je sati i tri minuta. Dnevna svjetlost otkriva još usnulo mjesto. Oblaci se poigravaju nebom. Još gore ulične svjetiljke. Lagano se mreška more, dodiruje meko kamene oblutke izlokane obale i nježno ljulja male barke. Tiho je. To je moj Sumartin. Moj Brač.

više

ZAŠTO SADA VOLIM PETAK

piše: Nada Landeka
Sjećam se svoje mladosti, ili bolje rečeno,  tamo nekih mlađih dana kada sam se s radošću ustajala u pola šest ujutro da bih do šest sati stigla na posao.
Radno vrijeme trajalo je do tri, i nakon toga imala sam dovoljno vremena da se posvetim svojoj malenoj dječici. Najviše sam voljela ponedjeljak. U ponedjeljak sam bila odmorna nakon opuštenog vikenda u kojem nije bilo facebooka, twitera, googla, mobitela, nije bilo ničeg čemu smo trebali robovati.…

više

LIPANJSKI BROJ ŽIVE ZAJEDNICE

piše: dr. Adolf Polegubić, urednik Žive zajednice
Frankfurt/ 
Iz tiska je izašao lipanjski broj Žive zajednice, mjesečnika hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj, u izdanju Hrvatskoga dušobrižničkog ureda iz Frankfurta na Majni. Od vijesti iz opće Crkve ističe se ona od zauzimanju Crkve za svaki život te njegovanju kulture života. Od vijesti iz domovinske Crkve valja istaknuti zabrinutost Komisije «Iustitia et pax» Hrvatske biskupske konferencije zbog poskupljenja energenata, komunalnih pristojni, a posebno vode koja je osnovni uvjet života. Ističe se i vijest o komemoraciju žrtava bleiburške tragedije i…

više

OBRUČ

Iz naše arhive …objavljeno 5. ožujka 2011.
Milorad Cifrek 
(1956.-2011.)
Onako mladu
U obruč grijeha sam te ovio
A griješio često
Pod teretom grijeha
Obruč pukao
Prolaz si našla ljupko izašla
S osmjehom na licu
Žarila, palila, varala…

više

OSLANJAJUĆI SE NA BIBLIJU …

”SPLIT PRIDE 2012”: IZJAVA TRI KRŠĆANSKE CRKVE GRADA SPLITA
Ponukani aktualnim zbivanjima uoči drugog ”Split Pridea”, a oslanjajući se na autoritet Biblije, kao doprinos javnoj raspravi o pravima LGBT-zajednice, izjavljujemo sljedeće:

1. ”Ako bi muškarac legao s muškarcem kao što se lijega sa ženom, obojica bi počinili odvratno djelo.” (Levitski zakonik 20:13)

Homoseksualnost je grijeh, bez obzira što u svezi toga mislila ili …

više