OSJEČKA RASPJEVANA JESEN

Toga subotnjeg poslijepodneva umislio sam si da čujem violinu

Slavko  Žebić
DSC09719
Tako nam je malo potrebito za sreću, a najčešće zaključimo kako nam je baš to malo nedostajalo.

Sentenca je to našeg nobelovca Ive Andrića, činjenica koja nas redovito prenerazi, ali opetovano se moramo složiti kako je bio u pravu. I svojevremeno i dan-danas.

Međutim, jedna obična šetnja perivojem kralja Petra Krešimira čovjeka može učiniti sretnim. Da posve sretnim. Osječki akademski…

više

SINU ZA GODIŠNJICU

Noćas sam sanjao djevojku crne kose, očiju boje mora…

Ante Skazlić

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Hermann H. Eickhoff

U malom ribarskom mjestu, u uvali jednog sjevernodalmatinskog škoja sve je vrvjelo turistima. Iako, bio je tek početak turističke sezone. Mnogi su već desetljećima dolazili na ovaj škoj opčinjeni njegovom ljepotom.

Tri domaća studenta Lovre, Tonko i Mislav sjedili su na terasi kafića Dalmatinske noći, kao i obično. Svakoga jutra ispijaju kave i prepričavaju događaje studentskih dana, s ponekim pogledom na…

više

I TREĆA ISTUPNICA IZ SAVEZA

upravni-odbor-2011-13Berlin/ Nakon što je nedavno istupnicu iz Saveza hrvatskih društava Berlina  potpisala SD Croatia Berlin e.V. a potom i Zavičajni klub Brođani Berlin e.V., na adresu Ivana Bitunjca, predsjednika u ostavci, odnosno Ivana Sučića, dopredsjednika/v.d predsjednika Saveza hrvatskih društava Berlina, stigla je i treća istupnica. Potpisnica ove istupnice je Hrvatska kulturno-umjetnička i sportska zajednica Berlin e.V. 

više