VJERUJEŠ LI OVO

Iz pisma čitatelja

piše: Dražen Radman
pisanje
Ova događanja postaju sve učestalija i kao da više nema sigurnog mjesta u Europi. Mislim da će toga, nažalost, biti sve više.
Tu se ne radi o ljudskoj razini i raciu. Tu se radi o potezima na duhovni pogon. Jedino što u duhovnoj sferi postoji Bog i postoji Sotona.

Ovaj potonji nadahnjuje i gura na zlo. On je jači od pijuna zvanog – prevareni čovjek.…

više

TKO BI REK´O, KNJIŽNICU NEMA PREKO

piše: Nikola Šimić Tonin
prekoPreko, Preko, Dom na žalu, idealno mjesto za prešku knjižnicu, a Preko knjižnicu nema. Vjerovali ili ne.

Mjesto Preko dobilo je ime po talijanskoj riječi: „oltre mare“ (preko mora), kasnije ovaj relativni prijedlog „oltre“ tj. Preko, ostavlja mjestu ime. Preko je bilo „katastarsko mjesto“, sami tim i razvijenije  u ekonomskom i političkom pogledu u odnosu na druga mjesta na našim otocima.…

više

SJEĆANJE NA ZIMSKI SOLSTICIJ…

piše: Dijana Jelčić-Starčević
zimski solsticij
Srce je slutilo ljepotu, a tijelo koračalo asfaltom i tražilo nježnost vlati trave po kojima bi bosonogo uranjalo u kapi rose, oćutilo svježinu praskozorja svijesti, spoznalo moć zvjezdanog kalendara i doživjelo ljetni suncostaj, čar preskakanja vatre i ostvarenje želje.

Kronologija naših suncostaja je počela je 1986-te, promocija zbirke “Osamnaest crvenih ruža”… a onda se dogodilo naše naglo ljeto, dogodio se san ljetne noći, uvertira nečemu novom, tišini došašća ljubavi.…

više

ZRCALO

Iz naše arhive/ objavljeno 02.04.2010.

Pavao Martinis
sssssŠto sam?

Tko sam?
Jesam li mrtvac jave u daljini
ili živi svetac koji duboko spi?

Vrag se smije anđelu koji leti.
On bi da bi bio svet.
Ali kiša padne i on ne poleti.…

više