KOMENTAR TJEDNA

Komentar ne tekst CYBER BAKA

Download4412Stjepan Poljaković/13.10.2017./ Europski vršnjaci naše Cyber bake putuju svijetom, upisuje tečajeve stranih jezika, živi život punim plućima…. Dakle, Bako! punim jedrima naprijed !!!

Slavonka/13.10.2017./ Kako se poistovjetiti s europskim Cyber vršnjacima kad su se džepovi mnogih od njih objesili do tla od love bez koje se ipak sve ovo ne može? A naši džepovi su šuplji pa je sav novac poispadao iz njih.

Ali, ipak živi se život onako kako se može, ispunjen smijehom i radošću djece i unučadi. I zbog njih svih isplati se živjeti, pa čak i punim plućima. I šupljim džepovima.…

više

NARASLE MIROVINE

piše: Marija Juračić
prazanVidi me zet s olovkom i papirom pa pita što opet mudrijašim.  Pomalo me vrijeđa taj izraz, ali mislim, još uvijek je bolje, nego da me pita, što se opet glupiram i zato zadržavam miran ton.

Pročitala sam u „Berlinu“ članak jedne gospođe o penzijama  i izjavi premijera da su ove godine penzije narasle više nego ikad pa računam, tko je tu u pravu.

Tip je izjavio da na mirovine odlazi 37- 8 milijardi kuna, milijarda amo tamo, a znamo da u državi ima otprilike milijun i 200 tisuća penzionera, mahom bezobraznih ljudi koji traže da im se vrati ono što su godinama  pomalo uplaćivali pa nisu ni osjetili da nešto daju.

više

PRELOGU U ČAST

Prilog: Krunoslav Kovačević
Prelog ploca u dvorani FKIT (1)Zagreb/ U povodu 95 godina Zavoda za organsku kemiju, pred dva tjedna je održan mini simpozij na Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije (FKIT), onom istom na kojemu je nobelovac Vladimir Prelog predavao od 1935. do 1941. godine. Tom je prigodom evocirana uspomena na njegov rad u Zagrebu, ali i na njegov kasniji doprinos razvoju kemije u Hrvatskoj. Fakultetska predavaonica na Marulićevom trgu 20 prozvana je Predavaonica Vladimir Prelog. Na zidu je postavljena spomen ploča.…

više