POZIV STUDENTIMA NA SURADNJU

tekst: Mario Subašić
Ich führe gerade zu dem Thema “Studierende mit Migrationshintergrund im deutschen Bildungssystem” eine kleine Studie am Osteuropa-Institut an der FU Berlin durch. Hierfür suche ich einen männlichen Master-Studierenden bzw. Bachelor-Absolventen mit Wurzeln aus entweder Slowenien, Kroatien, Bosnien-Herzegowina, Serbien, Montenegro oder Mazedonien sowie der Türkei.

Die Person sollte die Fachhochschulreife in Deutschland erworben…

više

KAD KAP PO KAP, ČINE SLAP…DOBROTE

Zadarski volonteri neumorni u svom radu

piše: Sandra Marelja Muić
Nevjerovatna priča o ljudskosti i snazi volje koju su potakli zadarski mladi ljudi za vrijeme poplave koja je snašla zadarsku županiju 11.09.2017. godine, dobila je prošlog  utorka svoj sjajan epilog kada je transport s prikupljenom pomoći krenuo za Ogulin.

Naime, nekolicina volontera  koji su pokrenuli cijelu lavinu i pružili ruku spasa kada su se građani na području Zadra našli u potpunom beznađu zajedno sa svojim brojnim dobrovoljcima odlučili su prolongirati akciju pomaganja i preusmjeriti je…

više

SREĆA JE PUT A NE CILJ

piše: Katarina Pavlović
Sreća to je put, a ne cilj.

Dobro, a što sad dalje? Izgovoreno je, možda se čak i razumjelo. Samo, što dalje? Što s njom? Lakše je izgovorljiva ova rečenica, nego li je primjenjiva.

Kako uopće gledaš na sreću? Djetinjim očima velikih radosti ili ju pomno promatraš zrelom, sumnjičavom ozbiljnošću? Znam da dok kročiš putem svakodnevnih običnosti, često pogledaš lijevo i …

više

ZAKON ŠUTNJE

Vinko Pavić
Godine prođoše od kad smo bili djeca,
A sve je u jedno proljeće stalo,
Proljeće na nebu i na zemlji.

Osudiše nas na lutanja i uzmake
Bez mira u zjenama i s grčem u grlu,
Jer nismo slušali zapovijedi
Bezumnih kapetana.…

više