FESTIVAL KLAPA ĆE BITI

tekst: Sonja Breljak

Makarska/ “Festival premještamo na plato ispred hotela Osejava tako da možemo uza sve mjere primiti pristojno gledatelja…” odgovorio je, nakon mog javljanja na njegovo upit (“Što je s vašim dolaskom?”), profesor Vedran Buble, direktor Festivala klapa uz mandoline i gitare planiran za u petak, 28. kolovoza.

Dakle, makarskog festivala, uz sve obvezne mjere zašite, ove godine će biti.  A  na njemu i s njim i medijskih pokrovitelja, između ostalih, i Hrvatskog glasa Berlin.

Ukratko, 16. po redu  Festival klapa uz mandoline i gitare, bit će u petak, 28.08.2020. s početkom u 20:30 sati na platou hotela Osejava.

više

ŽIVOT JE PUTOVANJE

Nova knjiga –  Marijana Šundov: “Pisma iz Hrvatske, Život je putovanje”.

tekst: Sonja Breljak

Zagreb/ U nakladi STAJER GRAF i vođena uredničkom  rukom Marijane Rukavina Jerkić, tiskana je druga po redu knjiga Marijane Šundov, naslova “Pisma iz Hrvatske, Život je putovanje”. Radujemo se tome beskrajno.

Ovo je druga knjiga Marijane Šundov čiji sadržaj čine njeni zapisi i putopisi iz dviju rubrika našeg Hrvatskog glasa Berlin, najprije “Pisma iz Belgije” i knjiga “Pisma iz Belgije u drugih krajeva” a potom je i sadržaj rubrike “Moje razglednice” pretočen u knjigu “Pisma iz Hrvatske, Život je putovanje”.

U uvodu knjige je “Predgovor ili kako je nastala knjiga” čiji potpisnici su Sonja Breljak i Emil Cipar. Predgovor donosimo u cijelosti a knjigu naše drage, dugogodišnje suradnice, čitateljima toplo preporučamo.…

više

OTAC

Djoko Erić

Pričam sa ocem
Sjedimo za stolom
Okrenuti jedan prema drugom
Otvoren je i iskren
Bliski smo kao rijetko
Kao onda kad je prvi puta saznao da ima karcinom
Pita me, kako sam
Bole me leđa i koljena, kažem…

više