POVELJA I POČASNI NASLOV ZA EVELIN NOVAK

Gornji Mihaljevec/ Kako javljaju Međimurske novine, na  jučerašnjoj 22. sjednici Općinskog vijeća Gornji Mihaljevec održanoj putem ZOOM-a, usvojena je i Odluka o dodjeli javnih priznanja (plaketa, povelja i nagrada Općine) za 2020. godinu.

Tom odlukom se Evelin Novak, naša sopranistica koja živi u Berlinu i članica je berlinske Staatsoper, proglašava počasnim građaninim općine Gornji Mihaljevec odakle je rodom, te joj se dodjeljuje Povelja Općine. 

više

ĐAK SEDAMDESETOGODIŠNJAK

tekst: Štefica Vanjek
Ovo bremenito vrijeme svima nam je donijelo mnoge promjene, pa sam tako ja baka – postala đak.

Korona je mnogima život izokrenula naopačke pa je tako moja kćerka ostala bez posla i mora putovati na posao u Zagreb. To znači, ode po noći i vrati se po noći pa je mene povremeno zapala briga o unucima, kada i zet ide u dnevnu i noćnu smjenu.…

više

VRTOVI DUGINIH BOJA

U izdanju nakladničke kuće Alfa iz Zagreba tiskan prvi roman naše suradnice Slavice Sarkotić

Nakon više od pola stoljeća pisanja i trinaest objavljenih knjiga poezije, kratkih priča, pjesama i priča za djecu te haiku zbirke, svjetlo dana je ugledao prvi roman Slavice Sarkotić.

Riječ je o romanu za djecu “Vrtovi duginih boja” ili “Anđela, moja nevidljiva sestra”, u izdanju nakladničke kuće Alfa iz Zagreba u biblioteci za djecu i mlade čiji je urednik poznati književnik i autor više od pedeset knjiga, lektirni pisac Božidar Prosenjak.

U romanu je riječ o jednoj složnoj obitelji a glavni junaci su devetogodišnji dječak i njegova pet godina starija sestra koja je osoba s poteškoćama u razvoju.…

više

PRVI SNIJEG

Joso Špionjak

Mama, mama, zapao je snijeg –
već u rano jutro zove dječji glas.
Sva se šuma bijeli, livada i brijeg,
činom ovim htjede iznenadit nas.

Pahuljice nježne tepih su otkale,
u satima noćnim poput čarobnjaka.
Raduju se sada sve dušice male,
zbog dara što stiže iz sivog oblaka.…

više