ZNANSTVENI SKUP O ANTI STARČEVIĆU

Otac Domovine – povijesna ostavština za hrvatsku budućnost“

Zagreb/ U povodu 125. obljetnice smrti Ante Starčevića Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu (obavještva da) organizira znanstveno-stručni skup pod nazivom Otac Domovine – povijesna ostavština za hrvatsku budućnost“.

Skup se održava 26. veljače 2021. u dvorani Zagreb na Sveučilišnome kampusu Borongaj uz strogo pridržavanje protuepidemijskih mjera.

Cilj je skupa prikazati i raspraviti različite aspekte političke, pravne, društvene i filozofske Starčevićeve djelatnosti te rasvijetliti njegovo vizionarstvo i aktualnosti.…

više

I ONI KOJI POMAŽU TREBAJU POMOĆ

KAS – Udruga za rekreacijsko jahanje iz Siska koja u svom djelovanju pomaže djeci s poteškoćama u razvoju, osobama s invaliditetom i starijim i nemoćnim osobama, obraća se pismom u kojemu iznose probleme Udruge nastale potresom. I oni koji pomažu drugima ponekad trebaju pomoć kako bi nastavili svoju misiju.

foto: Daniel Pavlić

“Udruga KAS je osnovana 2002. godine s ciljem poboljšanja uvjeta života osobama s invaliditetom. Prvih tri godine programe terapija pomoću konja smo provodili na privatnom imanju, a 2006 godine Udruga se seli na gradski prostor (prostor bivše Ore) te isti kontinuirano uređuje i prilagođava vlastitim potrebama.

više

AH, TI CRNOGORCI

piše: Kitana Žižić

Četvrta godina gimnazije. Moje vrtićke i pučkoškolske prijateljice pohađaju je u Hvaru, ja svakog školskog dana pješačim do one povrh Pazara, “Vladimir Nazor” u Splitu.

U prvom razredu smo bile zajedno, a onda sam se oprostila s Hvarom, ukraden mi je predivan pogled s blagovaoničkog prozora.…

više

ZIMSKA

Nada Vučičić

Kad zatvorim prozore i peć upalim
Od dima kad oči zasuze i čežnja kad se javi
U kasne sate sumraka utihnulih ptica
Haljinu od snova na golo tijelo oblačim
I sijede kose u pletenicu  rubim
Sve se vrati
Sve zime daleke a tople od sjećanja
Svi dani poljupcima iscrtani…

više