VICTUS …NOVO VRIJEME

piše: Emil Cipar

DAJANA SABO

Slavonski Brod/ Udruga za pomoć napuštenim životinjama i zvanično je počela sa radom. Na osnivačkoj skupštini 7. rujna 2010. prihvaćen je statut i izabrana tijela udruge. Za predsjednicu je izabrana Dajana Sabo , dopredsjednica je Karolina Buzak, a tajnik Vjeran Matačić. Sjedište Udruge je Trg Pobjede 21, 35 000 Slavonski Brod.
Razlog osnivanja Udruge je …po riječima Dajane Sabo, nepostojanje suvremene i humane skrbi za sve veći broj napuštenih životinja u našemu gradu i županiji. Iako je Udruga zamišljena, kao županijska Udruga, ona nije trenutno u stanju sama riješiti niti tekuće probleme u gradu.
Napuštenih životinja je sve više, a mogućnosti udomljavanja sve manje. Najveći je problem privremeno zbrinjavanje dok se ne pronađe udomitelj.
Udruga namjerava redovno informirati građane o ovom problemu i pojasniti važnost skrbi. Dosada su njihovi apeli nailazili na simpatije i pomoć sugrađana, ali to sve nije dovoljno da bi se trajno riješio problem.
Trajno rješenje problema članovi udruge vide u azilu za nezbrinute životinje.
Dosada političke stranke nisu prepoznale važnost nekog humanog rješenja, pa se Udruga obraća pojedincima, udrugama i tvrtkama za pomoć. Prvenstveno će razgovarati sa trgovačkim lancima, koji u svojoj ponudi imaju i hranu za životinje, jer je humano ophođenje sa životinjama i njihov cilj.

Jedini kapital kojega Udruga posjeduje …jest velika ljubav prema životinjama i fizički trud kojega ulažu.
I tvoja pomoć u bilo kojem obliku je dobrodošla!
Želiš li i ti na bilo koji način pomoći udruzi VICTUS u Slavonskom Brodu evo nekoliko kontakata.
Facebook: Azil u Slavonskom Brodu
tel.: 00385/35/409 148
mob.: 00385/98/1371763.
adresa: Trg Pobjede 21, 35 000 Slavonski Brod.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments