NEOVISNOST …MALO MORGEN!

ZNA SE!!!
piše: Emil Cipar

Žalostan je osjećaj kada na pragu …gotovo na ulazu u EU, moram povući kočnicu i reći …NE! Ma šta reći …kriknuti!
Dugo …predugo sam živjeo u Europi, prihvatio njene vrijednosti, stekao njene navike. Za mene nije bilo alternative. Europa je najbolje što nam se može dogoditi.
Mislio sam da će hrvatska politika shvatiti značaj ove povezanosti i da će se ozbiljno pripremiti za Dan ulaska.
Volim Hrvatsku …volim EU!
Međutim …duboko sam razočaran. Hrvatski narod je pokraden. Ukraše mu ponos i dostojanstvo. U Europu bi trebali ući kao najniža kasta, kao bezlična masa služinčadi …četiri milijuna novih konzumenata.
Europa nije unija nacionalnih država, nego unija regija. Tako sebe rado vidi. Ali u njoj su ipak našli mjesto i Bavarci i Austrijanci i Talijani i Francuzi, a o Britancima da i ne govorimo.
Nama nije dopušteno biti Hrvatima. Ono naše SVOJ NA SVOME …užasno joj smeta.
Godinama je pripremana i uspješno provedena kampanja rušenja hrvatskog jedinstva i jačanja ovisnosti hrvatske države. Sluganske hrvatske vlade nosile su na srebrenom pladnju našu Neovisnost u Brisel. Komad po komad …da ne upada u oči.
Odustali smo od ZERPA, izručili svoje generale u den Haag, držali jakom nacionalnu valutu i spriječili izvoz domaćoj robi, a proizvođače uništili do neprepoznatljivosti.
Prihvatili smo …neprimjećeno od javnosti niz europskih zakona. Stupanjem na snagu svakoga od tih zakona, gubili smo komadić neovisnosti.
Rasprodali smo domaće banke i energetiku
Najgore i najopasnije jest da smo prodali i medijsku slobodu. Osim HTV-a, Vjesnika i par lokalnih radio-postaja …sve ostalo je u rukama stranaca.
Napisi i izjave naših političara …poput: Mi smo Europa! Mi pripadamo Europi! …trebali bi doprinijeti dobroj precepciji ove umjetne tvorevine.
Kažem …veliki sam zagovornik Europske Unije …svjestan sam da je ona garancija mira, spokoja i zadovoljstva za duže vrijeme.
Samo! Ta Europa mora nas uzeti takvima kakvi jesmo. Sa svim našim nepodobnostima, manama i navikama.
Ali Europa nas takve ne želi. Želi prihvatiti samo naše radne sposobnosti i našu kupovnu moć.
Sve naše Kosore, Bebiće, Šeksove, Liniće, Milanoviće …sve naše dugove, nezaposlene, bolesne i invalide …moramo zadržati za sebe.
Naše more, plodnu zemlju, rudno bogastvo… moramo dati na zajedničko korištenje. Budući da smo …dokazano …nesposobni sami upravljati time …sami nećemo imati nikakve koristi od toga ni u budućnosti.
A ono malo nacionalnog ponosa što nam je još ostalo treba sustavno uništiti.
Uz svesrdnu pomoć domaćih medija, koji su odavno u rukama „globalnih interesa“ gubimo i zadnje ostatke nacionalne svijesti.
Učinjenim i neučinjenim …mediji u Hrvatskoj sustavno ubijaju ponos jednog malog naroda, koji je uvijek bio u centru interesa moćnih koji su željeli zagospodariti s njime.
I sada im je …na vrlo perfidan način to i uspjelo.
Mediji su uspjeli naše nacionalne simbole pretvoriti u poslovni prostor. Nedavni Dan neovisnosti, degradiran je u „produženi vikend“. Nacionalne simbole morao si tražiti svijećom, a jako mali broj Hrvata iskoristio je rijetku priliku potsjetiti se na raketiranje Banskih dvora, na povijesnu skupštinu svih vijeća Sabora u Ininoj zgradi u Šubićevoj.
Zbog toga kažem …ne EU! Ne tako brzo i ne s ovom garniturom političara na vrhu. Kada se ta famozna EU vrata otvore bit će to samo u jednom smjeru. Kao nekada u Njemačkoj kod ljetnih i zimskih rasprodaja, kada se od ranog jutra čekalo da se vrata robnih kuća otvore. A onda kada se to dogodi …jači, brži i sposobniji dočepaju se jeftine robe u ogromnim količinama. Roba s polica se rasproda u kratko vrijeme.
I sve što ostane je kaos, razbacana i raspakirana roba, prazna ambalaža i police …umorni presonal.

Kada razgovaram sa kolegama ustanovim da se uglavnom slažemo u gore navedenom, ali kada čitam, slušam ili gledam kako su za svoje kuće obradili tu temu, onda sam duboko razočaran. Razumijem kolege! Izloženi su reketu stranih vlasnika. Ili reketu domaćih sluga, koji su gori od svoga gospodara.
A još 1848. Generalna skupština Ujedinjenih nacija donijela je rezoluciju, koja glasi:

Svatko ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja. To pravo obuhvaća slobodu zadržavanja mišljenja bez vanjskih pritisaka te slobodu traženja, primanja i širenja informacija i ideja putem bilo kojeg sredstva javnog priopćavanja i bez obzira na granice.
I zato …kažem voljenoj Europi NE HVALA! Pusti nas da dođemo k sebi, da se sortiramo i uspostavimo normalnu državu i normalne odnose u njoj, pa ako ti i tada takvi budemo zanimljivi …možemo opet razgovarati.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments