SRETAN USKRS… FROHE OSTERN

Našim suradnicima u Zagrebu, Slavonskom Brodu, Kutjevu, Zadru, Puli, Münchenu, Velikoj Gorici, Iserlohnu, Splitu, Frankfurtu, Berlinu…i našim čitateljima u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Italiji, Makedoniji, Njemačkoj, Vojvodini, Švicarskoj i drugdje… svugdje, želimo sretan i blagoslovljen Uskrs!

Neka Vam svjetlo uskrsne svijeće donese mir i blagoslov!

Uredništvo Hrvatskoga glasa Berlin…

više

USKRSNE PORUKE

NE GUBIMO NADU

Papa Franjo je u misi na Veliku subotu iz bazilike svetog Petra pozvao vjernike da ne gube nadu u krizi nastaloj zbog koronavirusa.

“U vremenu mraka, kad se čovječanstvo nosi s pandemijom i drugim problemima, kršćani moraju u srce primiti uskršnju poruku anđela da se ne boje.
Jedna od poruka Uskrsa je da je sve moguće započeti ispočetka. Čak i iz ruševina ljudske povijesti, Bog je stvorio nešto novo. Iz ruševina naših srca Bog može stvoriti umjetničko djelo, iz uništene ostavštine našeg čovječanstva, Bog može stvoriti novu povijest.”

više

IVIČINO USKRSNO JAJE

Prilog poslala Verica Jačmenica-Jazbec: “Preuzeto s interneta, autor nepoznat.”

Kad se Ivica Marković rodio, tijelo mu je bilo deformirano, sporo je mislio i bolovao je od kronične, smrtonosne bolesti koja je polagano uništavala njegov mladi život. Usprkos tome, njegovi su roditelji pokušavali njegov život učiniti što je moguće normalnijim pa su ga upisali u Osnovnu školu.

S dvanaest godina, Ivica je bio tek u drugom razredu jer nije uspijevao ništa naučiti. Njegova učiteljica Anica često se ljutila zbog njega. Nije bio u stanju mirno sjediti, slinio je i glasao se čudnim  glasovima.…

više