SAD PLANIRAMO U DUBROVNIK

Mladi HKM Berlin prezentirali sudjelovanje na Kongresu euharistije u Kölnu

tekst: Sonja Breljak
foto: Matea Marić, Draška Perić i Sonja Breljak
DSC_0695Berlin/ –Kad ste prošle godine krenuli u Sisak, na skup katoličke mladeži, rekao sam vam prije puta da o vama, o tome kako ćete se vladati i kakvo će putovanje proći, ovise dalja putovanja vas i drugih mladih iz Misije. Da je vaše vladanje tamo bilo dostojanstveno govori i organiziranje ovog putovanja u Köln. Sad već možemo planirati i novo putovanje, dogodine u ožujku, u Dubrovnik, na susret katoličke mladeži, rekao je između ostalog voditelj berlinske Misije, fra Petar Čirko, izražavajući pohvalu mladima, njih 43  koji su putovali u Köln, kao i njihovim voditeljima, mladom svećeniku fra Ivanu Roziću, te roditeljskoj pratnji, Suzani Smolković i Draški Perić kao i Anici Krstanović pri organiziranju u Berlinu.

Mladi Hrvatske katoličke misije Berlin su zanimljivo i sadržajno, kroz tekst, sliku, pjesmu i cjelovečernje druženje pokazali kako složno i lijepo može biti putovanje kad se ide k istom cilju, s istim, zajedničkim duhovnim vrijednostima.  Mladi su  zahvalili  svećenicima i pratiteljicama na organizaciji i brizi prigodnim darovima. A i voditelji mladima na dostojanstvenom ponašanju.

Eto, da nije bilo Siska u koji smo putovale s vama, osjetile, doživjele, ne bi možda bilo ni ovog lijepo putovanja u Köln. Očekujem da ćete i vi mladi nakon više godina, poput i nas sada, kad ste osjetili ljepotu ovog druženja, neke druge generacije mladih vjernika, pratiti na ovakvim putovanjima, pomoći im da osjete i dožive ono što smo mi i što ste i vi, rekla je Anica Krstanović, zahvaljujući ujedno i fra Petru, voditelju Misije, da podupire ovakve aktivnosti mladih vjernika.

Bilo je zanimljivo i veselo na berlinskoj prezentaciji putovanja u Köln. Okupilo se dosta mladih koji su putovali (ali ne i njihovih roditelja …čast pojedincima ali rijedak slučaj) a na spomen mogućeg putovanja u Dubrovnik dogodine, po glasovima odobravanja, reklo bi se, bit će dosta mladih iz Berlina na tamošniem susretu katoličke mladeži. Bravo mladi! A bravo i za inicijatore i organizatore!

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments