TRAŽI SE SONJA

LOCIRATI, UHITITI, TRANSFERIRATI…

piše: Emil Cipar
U Tadijanovićem domu
Sigurno ste primijetili dragi čitatelji, a morali ste primijetiti …od četvrtka navečer nestala nam je glavna urednica. Nema je na poznatoj adresi u Berlinu, ne odgovara na mailove i poruke na fejsu.

Mi u uredništvu smo zabrinuti, zbunjeni i uznemireni. Odmah smo dali nalog našoj tajnoj službi da istraži ovaj slučaj. Naravno …u tajnosti bez medijske buke.

U knjižnici

Nakon nekoliko sati agenti naše tajne službe u suradnji sa kolegama iz BND, Mosada, CIE… i brojnih dugih počeli su nam slati prve podatke.

Kao… viđena je u vozilu münchenskih oznaka na autoputu prema jugu, u društvu simpatičnih mladih ljudi.

Naravno …zabranili smo agentima svaku intervenciju. Oni trebaju samo pratiti i informirati nas o svakom koraku naše šefice.

Sa Dunjom Vanić

Uskoro su počele stizati i prve slike. Na njima je, nesumnjivo Sonja Breljak.

Prva slika stigla je iz Slavonskog Broda, a za njom i nekoliko ostalih. Na njima je Sonja u različitim društvima na različitim mjestima u Slavonskom Brodu.

Na jednoj slici je sa Dajanom Džakula, kustosicom Tadijanovićevog doma u Tadijinom domu. Dobro …to je odavno željela posjetiti i biti u neposrednom dodiru sa stvarima koje su okruživale velikog Dragutina Tadijanovića tokom njegovog dugog života.

Na korzu

Na drugoj slici je sa našom suradnicom Zvjezdanom Saje u Gradskoj knjižnici u Slavonskom Brodu. Tu se navodno zadržala u kraćem razgovoru i sa Ivanom Stipićem i Darijom Matajić Agičić, ravnateljem i zamjenicom ravnatelja knjižnice.

Na trećoj slici je u jednom od brojnih brodskih kafića na korzu u razgovoru sa kolegicom Dunjom Vanić iz Posavske Hrvatske.

Na savi

Naravno da su naši agenti zabilježili i razgovor dviju kolegica. One su osvježile uspomene na susrete u Berlinu od prije nekoliko godina.

Nakon toga slijedi susret sa Ivanom Brlić Mažuranić na korzu i kava u kod Darije u njenom stanu. Trebalo je napuniti i bateriju u mobitelu.

Iduća slika pokazuje Sonju na Savi. Tu je susrela Elizabetu Kopić. Nejasno je je li gospođa Kopić pomagala u otmici, ali naši agenti ispituju i tu mogućnost.

Sa ekipom SBplusa

Najviše brige zadala nam je sljedeća slika. Na njoj je Sonja u jako sumnjivog društvu, naime sa ekipom SBplusa vodećeg brodskog internet-portala. Brigu nam je prouzrokovala općepoznata spoznaja kako je ova ekipa spremna na svako zlo.

To je bilo u petak i nakon toga joj se gubi svaki trag u Slavonskom Brodu. Naredili smo agentima da istraže širi dio Slavonije i oni su bili uspješni. Otkrili su ju u Đakovu. Poslali su nam naravno dokaze u slici, ali tehnika za tonsko snimanje je u Đakovu zakazala.

Sa Antonijom Gavranom

Na prvoj slici iz Đakova je Sonja u razgovoru sa našim kolumnistom i mladim pjesnikom Antonijem Gavranom. Slijede slike …Sonja pred katedralom, Sonja iza katedrale, Sonja u društvu sa folklorom iz Turčinovića kod Širokog Brijega.

Nakon toga dugo nismo primili nikakvu vijest. Posljednja slika koja je stigla bila je sa kršnim momcima iz Vrlike.

Sa foklorom iz TurčinovićaOd tada joj se izgubio svaki trag. Naravno da mi ne sumnjamo da su ovi momci iz Vrlike došli u Đakovo oteti našu glavnu urednicu, ali tko zna… Od susreta s njima nismo o njoj čuli ni riječ.

Narod priča svašta. Nagađa se čak da su otmičari iz visokih crkvenih krugova, jer se Crkva kao sprema imenovati prvog ženskog biskupa, a naša Sonja je jedan od favorita. Naravno …mi vjerujemo samo u fakte i čini nam se kao da je ovo sa ženskim biskupom u katoličkoj crkvi ipak malo daleko od realnosti.

Sa momcima iz VrlikeMislimo da će nas trag prije odvesti u Vrliku nego u Rim, iako navodno svi putevi vode tamo.

Bilo kako bilo …naše urednice nema, pa molimo čitatelje da nam dojave čim doznaju nešto o njenom trenutnom mjestu boravka. Ako niste sigurni kako izgleda, napomena: Pri spomenu riječi Hrvatski glas Berlin, lice joj se raznježi i na usnama joj se pojavi blagi smijeh.

Raspisali smo i nagradu. Ona ili onaj čija informacija pomogne da pronađemo našu urednicu moći će na račun kuće popiti kavu s njom.

Dakle …vidite li osobu koja u potpunosti odgovara opisu postupak je slijedeći:

Locirati, uhititi, transferirati…

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments