IMA BOGA …DONESITE VINO

piše: Emil Cipar
Crnovino_caseSvim agnosticima i nevjernicima usprkos: Boga ima, a „Hrvatski glas Berlin“ ima i crno na bijelom za ovu tvrdnju.

Da ne duljim previše: ovih dana nađosmo u našem poštanskom sandučiću, ili kako se to sad kaže …inboksu, poruku sljedećeg sadržaja:

Hvaljen Isus i Marija!!!

Poštovani!

Javljam Vam se iz Hrvatske, iako sam, eto igrom slučaja, hvala Bogu, rođen u Njemačkoj u Berlinu, općina Tiergarten! Kao dijete sam s roditeljima otišao nazad u Hrvatsku!

Kako sada ovdje nema posla i loša je situacija, (da sad previše ne kukam) mogao bih velikim kombijem vršiti selidbe naših ljudi na pravcu Hrvatska-Njemačka-Hrvatska!

Ukoliko bi mi mogli izaći u susret, da mi stavite oglas u Vaše prostorije (tj. naše), da mogu od svog rada živjeti, bio bih Vam vrlo zahvalan, a ukoliko bi proslijedili ovaj mail osobi koja bi isto tako mogla postaviti oglas onda bi zasigurno bili u mojim molitvama! Šalim se, i ovako jeste! 

Naša glavna urednica Sonja Breljak, odgovara kratko, jasno i jezgrovito:

Poštovani, 

objavit ćemo Vaš oglas, bit će u našoj rubrici Oglasi. Besplatno. A vi, kad Vam bude išlo bolje, sjetite se i nas, pa jednoga dana, kad to budete mogli, upitajte na ovu istu e-mail adresu, kako nam možete uplatiti 30 eura. Velimo, jednog dana. Kad god bude, značite će da Vama ide dobro i da i Vi nama možete pomoći.

 Bogu hvala.

E sad to bi značilo kako je posao sklopljen. Oglas je objavljen, a kad posao krene bit će možda i račun plaćen i sve je ok.

Ali …uskoro u našem sandučiću nađe se poruka sljedećeg sadržaja:

Poštovana Sonja!

Samo sekundu vremena izdvojite …neću dugo! 

Jedan siromašni čovjek ženio je sina! Kako je bio u novčanoj stisci nije imao novaca za pogostiti uzvanike sa vinom! Pregrizao je svoj ponos i sve uzvanike zamolio da donesu litru vina i izliju je u jednu veliku bačvu, pa da tako zajedno proslave ženidbu njegovog sina! 

Kako su uzvanici dolazili svaki je mislio: „Ma donijet će onaj drugi vino, gdje ću sad ići u podrum pa pretakati i s tim imati brige, lakše mi je vodu natočiti.” Kad je krenula svečanost i otvorila se pipa, iz bačve je procurila voda!

Zato draga Sonja iz srca, neizmjerno Vam hvala na ljudskom činu! Više nije u pitanju niti oglas ni novci ni prijevoz! Isto tako vjerojatno nećete NIKADA saznati koji ste uragan u meni izazvali nakon Vašeg maila tj. čina!

DA, uplatiti ću tih 30 eura, a nadam se i više kad jednog dana uz Božju pomoć izađem iz ovog trenutačnog mraka! A Vama mogu na kraju samo reći: Puno vam hvala na donesenoj litri! 

Zauvijek u mojim molitvama, a Vas i vašu cijelu obitelj, muža, djecu, roditelje …ma sve… i prijatelje koji Vas vole, one koje Vas manje vole i one koji Vas ne vole… svima obilje Kristovog blagoslova… zauvijek!

Hvala još jednom! 

Eto dragi čitatelji, treba li jači dokaz kako Bog postoji. On je u sitnim stvarima svud oko nas, a najljepše se osjeća u našim srcima. Napravite mu mjesta tamo. Ako me pitate kako mu možete napraviti mjesta …evo kako:

Ako kanite neku selidbu na liniji Njemačka-Hrvatska, ili obratno, ili ako uopće kanite nekamo seliti …pogledajte na našim stranicama. Tamo ćete naći oglas… pa ne moram vam valjda još i crtati.

I tako možete sudjelovati na našoj virtualnoj kršćanskoj svadbi na koju vas od srca pozivamo.

ALi …nemojte muljati …ponesite vino, ne zaboravite …i Bog će biti s nama!

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments