MOSLAVAČKE MINIJATURE

 1. Međunarodna izložba minijatura “Moslavačke minijature 2014”. od 06.03. do 28.06.2014. Dom kulture, Popovača, Puls “MOSLAVAČKI ŠTRK”
ujedno 120 g. rođenja poznate Moslavačke umjetnice ZORKE SEVER
tekst i foto: Marija Matijašević
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Popovača/Z a svaku pohvalu je organizatorica i predsjednica  novo osnovane udruge likovnjaka “Moslavački štrk”, gospođa Marija Pukec-Žigić, i nas 15. članova, što amatera što profesionalaca.
Skupila je, g. Marija minijature, nisam ih nikada vidjela u ovolikom broju, što radova, njih 300 komada, što autora, njih 170 iz svih krajeva i država. Slovenije, Mađarske, Srbije, Bosne i Hercgovine.
Radovi su pristizali već mjesec dana prije, a to je trebalo sve preuzeti, uskladištiti, pogledati, napraviti katalog.
Trebalo je to sve u domu kulture, pokvačiti na zid, ukrasiti i ispod svake minijature, napisati čije su i u kojoj tehnici su rađene. Bili je tu svih mogućih tehnika, jer je izbor bio slobodan.
OLYMPUS DIGITAL CAMERAJa sam sudjelovala sa 6 slikica, tri trijema, jednom narodnom nošnjom, jednom paculicom i maskom, na kojoj sam sa strane nacrtala Moslavačkog štrka.

Izložba predviđena i otvorena 06.03.2014. u 18:00, potpuno je uspjela. Već po podne, pristizali su oni iz daleka. Sat vremena prije je došao folklor KUD “Jelenčanka” iz Gornje Jelenske, koji su otvorili izložbu svojom pjesmom o Moslavini, te mladi gitarist Goran Žigić, uljepšali su početak.

Nakon pozdravnog govora g. Mladena Mitar, koji je rekao, kako bi trebalo idući puta proglasiti neke radove, za prvo, drugo, i treče mjesto, i dosjeliti priznanje, jer kako je rekao, “več sada vidim, da ima kandidata za to”, dao je riječ, predsjednici, gospođi Mariji Pukec-Žigić, koja se zahvalila sponzorima i umjetnicima, te pridošlim gostima, kojih je bila puna sala.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAObratio se i gradonačelnik najmlađeg grada u Hrvatskoj tj. u Europskoj uniji – Grada Popovače, gospodin Mišković, i obečao pomoči kod idučih izložbi.
Rekla je kako se život sastoji od malih stvari, koje nam pružaju velike radosti, od mnogo malih koraka, koji nas vodi ka cilju.

Uz mali domjenak i piće, ostalo se do kasno, uz priču i upoznavanje.

Izložba će biti prenešena u Gradsku knjižnicu, gdje ju  mogu vidjeti oni, koji jučer nisu mogli doći.

Hvala svima koji su bili nazočni

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments