A SAD IZLOŽBA

Završen likovni natječaj ISERLOHN-ZADAR 2014. na temu “Slikam te pjesmo”

tekst: Ankica i Ante Karačić
Herz
Iserlohn/ Naš ovogodišnji likovni natječaj na temu “Slikam te pjesmo” došao je kraja, odnosno do završnice.

U ponedjeljak, 7. travnja je izložba i proglašenje najboljih od strane stručnog žirija. Izložba je u gradskoj galeriji grada Iserlohna.

Pošto je pristiglo preko 500 radova, svi će radovi biti izloženi na podu galerije.

23.04 2014 će radovi biti izloženi u OŠ. Zadarski otoci. Izložba će biti otvorena u 9 sati.

Za ovih četrnaest godina koliko organiziramo ovaj natječaj, radove smo dobijali iz: Hrvatska, BiH, Srbija-Vojvodina, Mađarska, Austrija, Njemačka, Svicarska, Francuska, Nizozemska, Engleska, Italija, Australija, Australija-Tasmanija,Cile i Argentina. Ove godine smo imali i novu destinaciju, radove smo dobili i iz Italije.

Hvala svima koji su ovih proteklih godina bili s nama. Probat ćemo ih nabrojati. Neka se ne naljute oni koje slučajno zaboravimo. VELIKO HVALA: HKM-Hagen, Croatia –Hagen, GKRH-Düseldorf, Hrvatski Glas Berlin, HKZ-CH-Dunja Gaup, Hrvatska matica za

Rührgebit, Croatia.org-Nenad Bach, Zbornica.com, Hrvatska matica iseljenika, HIC-portal, Kata Oreč, Milan Bošnjak,Knjižnice Zagreb, Poglavarstvo grada Iserlohna,Gradska galerija grada Iserlohna i IKZ-DER WESTEN za NRW.

Najveća hvala djeci i njihovim mentorima.

A hvala i ponekim podmetačima nogu koji su se ponekad javljali.

Ovoga puta možemo zaključiti da je tema bila preteška za djecu iz iseljeništva. Tema je pobudila veliko interesovanje djece iz Njemačke, naročito NRW: Iserlohn,  Lüdenseid, Dortmund, Hagen, Düseldorf, Gelsenkirchen, Düisburg, Esen.

I ovoga puta su se djeca sama javljala ili u LIK.Radionici Ankice Karačić. Dakle, bez svojih učitelja a i  pastoralnih voditelja.

Djeca i njihovi voditelji iz Hrvatske su oduševili načinom  povezivanja  pjesme i slikanja. Primjerice, Riječani su slikali uz pjesmu njihove gradske himne a Šibenčani i Zadrani, uz  klapsku pjsmu.

Sve u svemu, vrlo uspješan natječaj. Javit ćemo izabrane najbolje radove.

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments