OBJAVA BIRAČIMA

uredila i fotografirala: Sonja Breljak
veleposlanstvo-RH-u-Njemackoj-Kopie-215Berlin
/ U povodu predstojećih izbora za Europski parlament, Veleposlanstvo RH u Njemačkoj je izdalo sljedeću Objavu biračima:

Predsjednik Republike Hvatske je dana 18. ožujka 2014. godine donio Odluku o raspisivanju izbora za članove u Europski parlament iz Republike Hrvatske.

Izbori u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Berlinu će se održati u nedjelju 25. svibnja od 07,00 do 19,00 sati.

Sukladno odrdbama Zakona o registru birača, uvjet za ostvarivanje prava glasovanja u Veleposlanstvu Republike Hrvatske  u Berlinu je:

Prethodna registracija, za birače koji imaju prebivalište u Republici Hrvatskoj
Aktivna registracija, za birače koji nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj

Svi birači koji svoje glasačko pravo žele iskoristiti u Veleposlanstvu RH u Berlinu, obavezni su zahtjev za prethodnu ili aktivnu registraciju podnijeti do srijede, 15. svibnja 2014. godine.

Zahtjevi za prethodnu i aktivnu registraciju mogu se podnositi osobno, putem pošte, telefona ili emaila Veleposlanstvu RH u Berlinu, te u Generalnim konzulatima RH u Hamburgu, Münhenu, Stuttgartu, Düsseldorfu i Frankfurtu na čijem konzularnom području birači imaju prebivalište.

U svim slučajevima, podnositelj zahtjeva treba vlastoručno potpisati zahtjev. Kada se zahtjev šalje putem pošte, emaila ili faxa, podnositelj zahtjeva mora priložiti i presliku valjanog  identifikacijskog dokumenta (osobna iskaznica ili putovnica).

Adresa Veleposlanstva u Berlinu je Ahornstr. 4, 10787 Berlin. Brojevi telefona su 30/23 62 89 53 ili 55 a broj faxa je 30/23 62 89 67. Email adresa Veleposlanstva u Berlnu je: berlin@mvep.hr

Uvid u Registar birača moguće je ostvariti na internetskim stranicama Ministarstva uprave: www.uprava.hr

Napomena: Državljanin Republike Hrvatske koji ostvari pravo na glasovanje i kandidiranje na izborima za člana u Europski parlament u drugoj državi članici Europske unije, na može ostvariti pravo na glasovanje i kandidiranje na istim izborima za člana Europskog parlamenta u Republici Hrvatskoj niti u drugpj državi članici Europske unije, na istim izborima, stoji u Objavi biračima koju je u povodu skorih izbora za Europski parlament, potpisao Ranko Vilović, veleposlanik RH u Njemačkoj.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments