PROJEKT ZLA

Društvo u kojem caruje očevidno zlo

Piše: Mirko Omrčen
Das-BöseRezultat ideje o odabranim pojedincima, odnosno obiteljima koje će upravljati kompletnim životom zemlje je da je naša zemlja danas umrežena u strukturu mafije i organiziranog kriminala.

Ta ideja omogućila je da organizirana grupacija međusobno povezanih pojedinaca, koji imaju svoju strategiju, sredstva i izvršitelje, utječu na političke, financijske i ekonomske događaje u cijeloj našoj zajednici, da praktički odlučuju o svemu.

Bolesna ideja

Rezultat te bolesne ideje je da je došlo do enormne pljačke i bogaćenja tih organiziranih struktura i velike njihove moći, a zemlju dovelo na rub bankrota, ogromnog zaostajanja i siromaštva.

Umjesto obećavane zemlje blagostanja, sreće i dobra za sve ostvareno je društvo nesreće, društvo u kojem caruje očevidno zlo i za tu ideju danas se može ustvrditi kako je to bio i jest “projekt zla.“

U projekt zla registrirani su odabranici. Tvrdi se, u početku u uski krug

1)      Iz grupe ratnih profitera i trgovaca oružjem

2)      Iz HDZ-a ali i iz redova drugih stranaka

3)      Iz bankarskog sektora – to su osobe koje su kreditima pomagale pripadnike stranke na vlasti ili odabrane tajkune

4)      Iz gospodarskog sektora

5)      Iz sektora tajnih službi

Poslije se dogodila prava ekspanzija ostalih hrvatskih oligarha u osvajanje hrvatskog financijskog i gospodarskog prostora koji su sveukupno gledajući zauzeli ključne pozicije. Naime, dolaskom SDP-a na vlast 2000 godine projekt zla – da zajednica bude postavljena od uske grupe ljudi, koji su uzurpirali smisao zajednice, nije obustavljen.

Koncepcija osvajanja bogatstva i vlasti još više je uzela maha, proširila se i usavršila. Mafijaški klanovi su se razgranali, zlo u Hrvatskoj se umnožilo.

Uloga tajnih službi

U projektu zla osobito je velika uloga tajnih službi iz bivšeg komunističkog sustava. Tvrdi se kako je njihova uloga i u današnjoj politici i društvu velika, odlučujuća.

Pod tajnim službama u prvom redu se govori i misli na pripadnike UDBE i KOS-a koji su infiltrirani u današnju politiku i društvo. (Slojevitost i obavještajni krugovi kadrova opisani su u prošlom tekstu “Tko vlada Hrvatskom“)

Hrvatske tajne službe u bivšoj državi bile su pod kontrolom njezine središnjice – SDB (službe državne bezbjednosti, bivše OZNA-e koja je u sastavu imala i vojnu komponentu- KOS ili Kontraobavještajnu službu). One su danas strukture kontrole u našoj zemlji.

Nalaze se u pozadini donošenja svih političkih odluka i to od osamostaljenja države, preko Domovinskog rata pa sve do danas.

Kao i u bivšoj državi oni su i danas gospodari života i smrti svim oponentima i svih političkih protivnika.

Upravljaju financijama naročito u međunarodnim transakcijama koristeći inozemna predstavništva domaćih tvrtki kao svoje ekspoziture.

Akumulirali su ogromni kapital u vrijeme domovinskog rata švercom nafte, oružja i droge i investirali ga  u nekretnine i u preuzimanje tvrtki u pretvorbi. Tvrdi se da je velik dio novca završio na tajnim računima u inozemstvu ali i u bankarskom sektoru u Hrvatskoj kako bi se preuzela kontrola nad financijskim institucijama kao snažnim mehanizmom kontrole društva, političarima i vlasti, bez obzira na njezin predznak.

Moć tajnih službi (UDBA-e) danas se nalazi i u jakom marketingu te umreženosti s državnim institucijama. One drmaju i discipliniraju Vladu, Sabor i sve mehanizme vlasti.

Mreža

Danas razdijeljeni u klanove svoje članove ne ostavljaju na cjedilu. Mreža je uvijek sigurna podrška u slučaju potrebe pomoći. Navodi se primjer Ognjena Krajačića.

Ognjen je sin Titove desne ruke i prvog načelnika zloglasne OZNE pokojnog Ivana Steve Krajačića koji je bio i dugogodišnji suradnik sovjetskog NKUD-a. Njegov čovjek je Josip Manolić, spiritus muovens svih tajnih službi u Tuđmanovoj Hrvatskoj.

Ognjen je povezan sa mnogim aferama i kad ostaje bez svojih pozicija u pomoć mu pritječe “mreža.“ Zapošljava ga Ivica Todorić čiji je otac Ante Todorić radio za Ivana Stevu Krajačića dok je ovaj bio šef OZNA-e.

Očevi i sinovi

Ključni čovjek iz OZNA-e bio je njezin zapovjednik Stjepan Mikša, dok je zapovjednik KNOJ-a, službe pod kontrolom KOS-a, bio Irinej Luković. Tih ljudi danas nema u politici niti ih je bilo u hrvatskom tranzicijskom razdoblju, ali su zato bili aktivni njihovi sinovi: Branko Mikša i Franjo Luković, danas obojica pripadnici klana Franje Gregurića.

Osobito je Franjo Luković vrstan kriminalac. Tvrdi se da je hrvatsku državu sustavno pljačkao preko Zagrebačke banke.

Navodi se jedan primjer: Prema informacijama iz Zagrebačke banke Luković je 1994 godine dogovorio naplatu potraživanja banke u iznosu od 226 MILIJARDI HRD-a s bratom Slobodana Miloševića- Berislavom Miloševićem. Naplata je dogovorena uz uvjet plaćanja provizije Miloševićevima, a isplata je realizirana preko BANQUE FRANCO YUGODLAVE, čiji je osnivač bila upravo Zagrebačka banka i srpski partneri. Ta sredstva nisu nigdje proknjižena u banci, a navodi se kako je kompletan iznos završio na Lukovićevom računu u Parizu.

Pisma o Vođi

Povodom posljednjih natpisa, a vezano upravo uz pljačku i organizirani kriminal aktera projekta zla, zaprimio sam mnogo pisama i komentara sličnog sadržaja. Dužan sam prenijeti ta razmišljanja.

Evo jednog komentara u kojem je srž i svih ostalih: “Sav lopovluk koji je počinjen u Hrvatskoj nije mogao ići bez znanja pokojnog predsjednika Tuđmana. Morao je znati i njegova odgovornost je velika.

On je bio prvi čovjek u državi gdje je Predsjednik države vedrio i oblačio. Njega se sve pitalo. Lopovluka je bilo i poslije njegove smrti, ali to ga ne amnestira od njegovih grijeha. Odgovoran je za zlo koje danas vlada u RH jer to je njegovo naslijeđe.“

Unesrećeni zlom

Hrvatska nacija i hrvatsko društvo su unesrećeni. Unesrećilo ih je zlo koje je po sebi uvijek protivno dobru i sreći.

Zlo svoj naum unesrećivanja ostvaruje kroz one koji pristaju uz njega. Ali, ni oni nisu izuzeti od unesrećivanja, jer i njih unesrećuje zlo koje se nastanilo u njima. Učinilo ih je zarobljenicima, jer izbor između dobra i zla nije drugo do li napredovanje u slobodi i savršenosti, ako se odlučimo za dobro, odnosno malodušje i griješenje, jedna opća zarobljenost ako se odlučimo na zlo.

Borbom i istinom do slobode

Zlo u Hrvatskoj je očevidno i stoga ne treba maštati i stvarati predodžbu o dobru, nego se boriti da bi se tog zla oslobodili i tako ostvarili dobro i sreću. Potrebna je hrabra i odlučna borba. Prije svega potrebna je odluka za činiti dobro i za služenje dobru i pravednosti, jer upravo u tome se očituje sloboda. Što čovjet više to čini to je slobodniji. Opredijeljenost za zlo izbor je neposlušnosti. To je zlouporaba slobode, koja vodi u ropstvo grijeha.

Istina također oslobađa. Stoga širi, govori i piši istinu i ne boj se( Psalam 118,6).

Šutnja znači i strah, time i neprekidnu stalnu i uvijek ponavljanu muku. U toj muci žive svi oni koji ne poznaju Boga i ne priznaju Isusa kao svog Spasitelja. Tko se prepusti strahu taj nema vlasti nad sobom, nema samokontrole, jer su njegove reakcije pod kontrolom zla-neprijatelja, koji nas strahom zarobljava, veže i postaje naš Bog (gospodar). ( Više o tome u tekstu: Muka na desnici).

Korijeni zla

Rado Pejić korijene zla vidi i u činjenici da se uspostavom hrvatske države tranzicija nije dogodila. Da time nikada nije bilo stvarne demokracije i višestranačja.

Vidi se dalje u činjenici da komunistička nomenklatura, koja je prije stvaranja države, bila na vlasti, nikada nije pretrpjela stvarni politički poraz, već da i dalje vladaju u reformiranom obliku. On za današnju vlast (HDZSDP) tvrdi da nije rezultat slobodnih i demokratskih izbora nego proizvod manipulacija koji je postignut novcima pokradenim na početku tranzicije 90-tih godina.

Po njemu, ali i po drugima, stoga je nužno očišćenje hrvatskog društva od zla i zločinaca. Nužno je donijeti i provesti lustracijski zakon kojim bi se eliminirao utjecaj iz tajnih službi u institucijama vlasti RH, a koje su inkubator korupcije i organiziranog kriminala i sveg zla u našoj zemlji.

Te strukture danas su izvan i iznad svih zakona i svega života naše zajednice. Ne polažu račune nikome osim svojim članovima. Sve institucije države u službi su tih struktura zla i pomoću njih te strukture provode svoju politiku u vlastitu korist. Državu su razorili, a daljnji cilj im je razoriti sve vrijednosti, osobiti kršćanske. Te sile zla uperene su protiv običnog čovjeka. Treba im se oduprijeti zajedničkim snagama.

Nova snaga-projekt zla

Zbog čega u RH do danas nije donesen i proveden lustracijski zakon i kako prijeko potrebnu lustraciju provesti u Hrvatskoj opisano je podrobno u tekstu: Iluzorna priča.

Jasno je da sadašnja vlast neće pokrenuti takvu inicijativu, jer da je imala namjeru već bi je i pokrenula.

No jasno je da to neće učiniti niti nova snaga Tomica Karamarko i njegov HDZ, jer niti on nije pokrenuo niti jednu jedinu inicijativu za možebitnim donošenjem i provođenjem lustracijskog zakona kojim bi se eliminirao utjecaj zla.

To govori samo jedno, a to je da ako netko, tko je u politici aktivan već desetke godina, a niti jednom ne pokrene inicijativu za očišćenje društva od zločinaca i zla, onda je i sam projekt zla, jer ga time štiti.

 

 

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josip Mayer
10 years ago

Ono što mene posebno zabrinjava..a trebalo bi mnoge..mi danas u Hrvatskoj imamo,negdje oko 120 političkih stranaka..i stvaraju se još dalje nove..a malo zadruga..zna li nam netko stručniji rastumačiti..čemu to vodi.

Josip Mayer
10 years ago

Osobno ne bi htio buditi vještice ni zle duhove,ali ne bi se s time složio da su zlo u Hrvatskoj činili samo političari. A što je to nego učinjeno zlo među građanima hrvatske,sa lažnim diplomama,lažnim raznim mirovinama i bolovanjima, te koje kakovo lažno drugo zlo. Negdje sam pročitao da preko 50000 građana Hrvatske varalo državu podižući mirovine pokojnika, a veliki broj lažnih invalida primalo invalidnine, a da su potpuno zdravi Složit ću se sa svima onima,da ih ova Vlada tek odkriva, da ne spominjem Boga ispada da nam je zlo u genima, a to je loša navika..koja se dade i… Read more »

Josip Mayer
10 years ago

Ovdje se radi u žurbi za vlastiti interesimao premaloj ljudskoj odgovornosti za čovjeka.

Idem od toga da svi političari u hrvatskim strankama nisu lopovi i kriminalci.Prema tome ako sami ne povuku potrebne mjere u odklanjaju zla,smjentit će ih hrvatski građani na izborima.