NAŠA PJESNIKINJA

Stihovi Slavice Sarkotić u rubrici Poezija
sarkotic-berlinKad je poznata hrvatska spisateljica Božica Jelušić nedavno gostovala u Berlinu, upoznasmo tada i stihove na kajkavskom narječju pjesnikinje Slavice Sarkotić. Uslijedila je njihova objava na Hrvatskom glasu Berlin te prijateljstvo i suradnja koja  je izrodila novi biser u našoj rubrici  Poezija. Evo što nam je, na našu molbu, o sebi u par rečenica ispripovijedala Slavica Sarkotić:
Dakle, ja sam Slavica Sarkotić, rođena Komar, iz Vukojevca Donjeg, mjesta na pola puta između Siska i Zagreba. Sanjar sam. Pjesnikinja i prozaistica. Po struci inženjerka medicinske citologije, odnedavno u mirovini.
Pišem i objavljujem od djetinjstva. Do sada objavila devet knjiga, zastupljena u četrdesetak zbornika i u nekim u antologijama. Članica sam DHK, Društva hrvatskih haiku pjesnika, Društva hrvatskih zavičajnih književnika i Književnog društva Sv. Jeronim.
Dobitnica sam više književnih nagrada. Ma koliko sam voljela rad za mikroskopom, sada uživam u mirovini, konačno imam vremena za druženje s obitelji, za pisanje, čitanje, gledanje omiljenih tv- serija. Volim svoje dvorište, vrt prepun cvijeća, svoje kućne ljubimce i boravak u prirodi. Veselim se, zajedno s mojim suprugom kad nam dođu djeca i unuci.
Kao prava Turopoljka i potomak lugara, obožavam drveće, osobito hrast. Sretna sam što imam vjerne i blagonaklone čitatelje posvuda po svijetu. Moja je želja prenijeti moja sjećanja, osjećaje i čežnje do dobrih srca ma gdje ona bila.
Srdačan pozdrav iz domovine! 

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ivica
8 years ago

Pozdrav, Slavica, čitamo se! Drago mi je da vas i ovdje nalazim!