PAŽNJA – KLIZAVO

piše: Sandra Marelja Muić
premijer-u-slavonskom-brodu-obisao-je-nasip-izjavu-nije-dao-504x335-20140520-20140519194740-41cdc7fc1d34f5f6a657e3707ab87c70Ljeto prošlo! Vruće nije bilo kolika je vrućina nastupila sada u jesen na našoj političkoj sceni – kao da su se svi uhvatili spremanja zimnice, iako to nije baš vrsta koja se brine da nečega ima unaprijed za teže dane, uglavnom im tegle prazne stoje na policama smočnice iz zime u zimu.

Maltene da se ne daju maknuti ispred kamere sada svi, a tome doprinijele i ove nesretne poplave koje se uvijek iznova vraćaju i odnose jadnom narodu i ono što nema.

Premijer, kojega tako dobro ide srdačnost u zadnje vrijeme poskliznuo se sinoć u obilasku na vlastitu izjavu rekavši da je većina kuća (ionako)  bez građevinskih dozvola, odnosno na mjestima gdje se nije trebalo graditi.

Ni na jednim vijestima poslije nije bilo toga više čuti, vjerovatno mu je ekipa odgovorna za njegov  PR zaprijetila kolektivnim samoubojstvom, ali ovaj put za ozbiljno.

Srećom pa je tu predsjednik sa svojom svećeničkom staloženošću da odmah ublaži sve te nuspojave. Hoda smireno po onom nasipu u safari odjeći. Sve čekam da raširi ruke ne bi li se razdvojila ona silna vodurina …

Daleko promišljeniji i uvježbaniji je nastup šefa opozicijske stranke koja ja u svoje koalicijsko gnijezdo, tj. stadion ako nastave ovako, primila još i HSLS koji se nema koju godinu unatrag  javno ježio od te stranke.

Nema veze, kod nas ne valja biti previše sitničav, sve je to relativno koja stranka s kim i gdje se tko rukuje, važno je na vrijeme maknuti se s klizavog terena ili makar uhvatiti za ruku nekog tko te s njega može odvući.

Naćulim uši prateći izjavu  …dobro je, napreduje, uče ga govoriti, ispravno se držati, gledati u oči, stavljati točku i zarez …ozbiljan kao da će sljedećeg trena u avion i za Johnom Kerryem, američkim tajnikom na pregovore oko islamskih skupina.

Ne, ne , ne nema vam ništa od zapošljavanja preko veze, na preporuku ili oko ruku, kad mi dođemo na vlast, sve po stručnosti samo i ništa mimo toga, općenito neće biti pogodovanja i nepotizma, poštenje i samo poštenje,   u krošnjama će cvrkutati ptice, a nebo će uvijek biti plavo …

Reče i ostade živ, a taj novi u nizu koalicijski buddy niti da mrdne na to.  Ako se sjetimo da je isti pred koju godinu ispred kamera primio stranačku iskaznicu od tadašnje predsjednice stranke i prvom prilikom sjeo u njenu fotelju te gospođu u potpunosti ekskomunicirao iz stranke, za povjerovati u takve izjave onda ipak moramo proći ispod duge.

Vlast mora biti nemila slast! Ne znam što drugo zaključiti iz perspektive staleža koji se zapošljava ili ne zapošljava na molbu.

Eno vidim da je slavna županica- zatvorenica polomila noktić po noktić ne bi li se vratila u sabor kao zastupnica, samo da je u ikakvu foteljicu natrag. Nije mi jasno koga i šta misli zastupati ili će se možda najviše zalagati za nezaposlene, s obzirom da je i sama pridonijela povećanju tog postotka.

Skoro pa smo pored nezaposlenih dobili i generacije neškolovanih s obzirom koja se burleska odigravala sa školskim knjigama ove godine opet. Djeca se skoro obukla za prvi školski dan, a knjiga nigdje.

Danima je to bila top tema na forumima i tv-emisijama, čak je i temu rekorda i sezone bilo stavilo u sjenu, iako je to kod nas vrlo fleksibilno, za petnaest dana se može opet konstatirati da je sezona podbacila ili ju je progutala crna rupa ili neznamnijašta.

Gradivo se ne mijenja, knijge se mijenjaju.

Država nazaduje, knjige se mijenjaju.

Ljudi se iseljavaju, knjige se mijenjaju.

Možda da probamo knjigom u glavu, možda bi jedino tako išlo.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments