NESREĆA U SUMARTINSKOJ VALI

Naš izvjestitelj je svjedočio: Sudar glisera sa trajektom na relaciji Makarska – Sumartin

tekst i foto: Ivo Dorotić
Pomorska tragedija kod Sumartina (10)Sumartin – otok Brač/ U subotu, 13.09.2014. negdje oko 21 sat, gliser sa imenom “Skitnica” uletio je pod pramac trajekta “Pelješčanka”.

Taj isti gliser je čitavo vrijeme od Makarske provocirao posadu trajekta luđačkom i samoubilačkom vožnjom, koja je, kako očevici pričaju, ličila na “ruski rulet”, da bi na kraju i nastradao.

Na gliseru je totalna šteta, a jedan od mladića koji su bili gliseru je pola sata reanimiran. Uskoro je došla prva pomoć i helikopter, koji je sletio na zato predviđeni plac kod Novog Sela, što je po meni najveća glupost, jer je stari most zjapio prazan. Znam iz iskustva da u Berlinu helikopter sleti na najbliže igralište, ili primjerice kad je liječnik došao kod mene helikopterom, na najbliže raskšće a saobraćaj je bio zaustavljen.

Ne znam zašto mi izmišljamo toplu vodu. Nijemci to rade praktično, jer je život u pitanju i saobraćaj može čekati. U gliseru su bili dva mladića, jedan 29 a drugi 24 godine i oba su odvezena u teškom stanju u KBC Split.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments