PONOS DOMOVINE U FRANKFURTU

tekst i foto: Žarko Delač
ID PD2Frankfurt-Offenbach
/ Ovogodišnje natjecanje srednjoškolaca pod nazivom Ponos domovine završilo je studijskim putovanjem u Frankfurt najbolje tročlane ekipe iz srednje škole Juraj Kaštelan Omiš.

Osim natjecanja u poznavanju svoje domovine i provjeri sportskih vještina projekt Ponos domovine sastoji se i od nagradnog natječaja za izbor najbolje fotografije na temu Moja domovina.

 

FaM3Razlog dolaska u Njemačku bio je susret s prof. Ivanom Đikićem koji je promotor projekta koji se održava pod pokroviteljstvom predsjednika RH gospodina Ive Josipovića.

Osim učenika u posjeti je bila i profesorica Mrkonjić – mentorica pobjedničke ekipe i tri člana udruge Ponos domovine koja organizira natjecanje.

Nakon provedenog dana s našim promotorom uslijedio je susret s hrvatskim konzulom Josipom Špoljarićem i voditeljem Hrvatskog kulturnog centra fra. Željkom Ćurkovićem.

SAM_1320Sljedećeg dana ugostio nas je predsjednik Upravnog odbora INGRE u Njemačkoj Tonči Vanjak da bi putovanje završili u Offenbachu na tradicionalnom festivalu kultura.

Potrebno je naglasiti kako je čitav put sponzorirao GNK Dinamo, a sve su aktivnosti zabilježene kamerom za potreba filma Školski sat za Ponos domovine koji se snima pod pokroviteljstvom Ministarstva branitelja.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments