POMOĆ ZA “ČUJEM, VJERUJEM, VIDIM”

Zaklada koja pomaže osobama s invaliditetom treba sredstva za nabavu  autobusa s rampom

imagesZagreb/ moje ime je Mirko Hrkač, slijepa sam osoba i upravitelj sam i osnivač Zaklade „Čujem, vjerujem, vidim“.

Zakladu sam osnovao nakon gubitka vida, kada sam uvidio sve teškoće na koje nailaze osobe s invaliditetom.

Svrha Zaklade koju sam osnovao je pomoć mladima, mladima i djeci s invaliditetom u obrazovanju i omogućivanje pristupa literaturi slijepim osobama, osobama koje iz bilo kojeg razloga ne mogu čitati tiskane knjige.

Jedan od načina na koji  Zaklada „Čujem, vjerujem, vidim“ pomaže mladim osobama s invaliditetom u njihovom uključivanju u život društva i crkve jest organizacija hodočašća i edukativnih putovanja.

Želja nam je da mlade osobe s invaliditetom kroz hodočašća i edukativna putovanja posjete mjesta koja zbog svoga invaliditeta ne mogu posjetiti.

Za realizaciju ovakvih putovanja potrebno je imati prilagođeni autobus, autobus s rampom kako bi osobe u invalidskim kolicima mogle uz pomoć rampe ući u autobus i putovati kao osobe bez invaliditeta.

U Europi (Belgija) postoji kompanija Van Hool koja proizvodi autobuse s rampom. Cijena novog autobusa s rampom iznosi cca 400.000,00 Eura.

Tijekom posjeta Gospinom svetištu u Lurdu susreli smo se s prijevoznikom iz Lurda koji ima autobuse s rampom na prodaju, nisu novi, ali su po cijeni znatno prihvatljiviji i zadovoljavajući za naše potrebe.

Cijena autobusa koji bismo željeli kupiti iznosi cca 180.000,00 Eura.

U Hrvatskoj traje dugogodišnja kriza i nemamo se kome obratiti za pomoć oko prikupljanja potrebnih sredstava za kupnju ovog autobusa.

Dugo smo razmišljali kako da dođemo do potrebnih sredstava pa smo osjetili da nam možda mogu pomoći Hrvati izvan Hrvatske koji su često podržavali razne humanitarne akcije u Hrvatskoj.

Ovim se putem obraćamo Vama i molimo Vašu pomoć da nam pomognete u prikupljanju potrebnih sredstava za kupnju navedenog autobusa kako bi mlade idruge osobe s invaliditetom mogle hodočastiti i posjetiti mjesta koja njihovi vršnjaci bez invaliditeta često posjećuju.

Ukoliko trebate više informacija o našem radu možete ih pronaći na našim mrežnim stranicama: www.zakladacvv.hr ili pogledati na you tube linkovima: https://www.youtube.com/watch?v=k9jFRJ7jRZA ; https://www.youtube.com/watch?v=7iNdbdnK-9g ili na broj mobitela 0038591/6000 – 618. 

Vaše donacije možete uplatiti na naš račun:

Privredna banka Zagreb
IBAN računa: HR38 2340 0091 1106 2180 3
SWIFT CODE: PBZGHR2X

U srcu osjećam da ćete imati razumijevanja i pomoći nam u prikupljanju sredstava za kupnju ovog autobusa.

Uz izraze zahvalnosti, u ime svih kojima ćete svojom donacijom pomoći u ostvarivanju želje i sudjelovanja u hodočašćima i edukativnim putovanjima, srdačno Vas pozdravljam, želeći Vam obilje Božjeg Blagoslova, mira i ljubavi!

S poštovanjem, Mirko Hrkač, upravitelj Zaklade

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments