KOMENTAR TJEDNA

Komentari Josipa Mayera i Elizabete Kopić na tekst LAKO VAMA
Josip Mayer/10. 8. 2011./Poštovani gospodine Drago Oršić, osobno sam se već na to navikao …kao pas na lanac … a što mogu kad drugo ne znaju?! O nama iseljenicima.. se malo čuje povjesno a još manje s nama ima priča i razgovora … što radimo kako živimo i sa čime se konkretno bavimo u mirovini?!
Dokle smo mi teško radili za naše mirovine …čast onim poštenim i razumnima … oni su nam se ismijavali pa čak izrugavali a sami se često bavili nekim čudnim poslovima, pojedini čak i na račun države. A danas nam zavide za naše evropske mirovine …pa trebalo ih je bilo valjda negdje najprije zaslužiti … pa svi su onda koji nisu bili u sukobu sa državnom politikom … imali iste prilike.
Sada rečenica glasi: -Lako vama …vi imate njemačku mirovinu!
Još gore mi je kada mi neki obrazovani zelenbač kaže:-Pa vi ste bili u ono vrijeme … na neki način …privilegirani!


Elizabeta Kopić/11. 8. 2011. / Poštovani Gospodine Mayer slažem se sa svime što ste napisali jer stvarno nam je tako bilo. I ja sam u mirovini punih deset godina koju isto kao i Vi uživam tamo gdje sam ju i zaradila. Radila sam punih drideset godina u Berlinu i sada stvarno mogu spavati mirno jer me ne progone neplaćeni računi ili neke druge novčane obveze, a što mi je isto vrlo važno od svoje mirovine mogu dio odvojiti svojima koji su ostali živjeti tamo.Tko danas u našoj Domovini osim političara i onih koji imaju dugačke prste može mirno spavati?! Pa, vidimo dokle su nas doveli! Znam o čemu pišem jer sam se upravo vratila iz Domovine i vjerujte mi da me srce boli kada vidim kako se ljudi muče i to oni koji još primaju plaću recimo redovito …ali dokle … nezna ni dragi Bog, A  što je sa onima na Birou za zapošljavanje i na socijalnoj skbi?  Bojim se da će ih biti sve više. Bojim se za njihovu budućnost.

Pozdrav iz Berlina Elizabeta Kopić


Josip Mayer/11. 8. 2011./ Poštovana Elizabeta Kopić, hvala vam na vašim uviđanjima …napisao sam već puno toga …ali ne da ne volim Hrvatsku i njezin narod ..ili da želim nešto više postati .. za razliku kako se to među našim domicilnima … šire priče … da su Hrvati iseljenici većinom bahati i oholi ljudi.. i teško se uklapaju u domocilna društva …što i sam smatram . ..da ne može dugo da drži vodu. I još …kada mi to kaže jedna novinarka- blogerica … a zastupa čitatelje u jednom od naših najdražih glasila u domaćoj i iseljeničkoj tiskovini  …onda to boli.  Smatram da takvom mišljenju  nije ona kriva, uzroke toga svega … potrebno je  tražiti negdje drugdje malo višlje .. .u politici. Bogu hvala da više nisam sam …koji tako razmišlja.

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments