TKO PJEVA …

tekst i foto: Sonja Breljak
015Berlin/
Povijest, pripovijest a i propovijed kažu da je u vrijeme Drugog rata, bila zapaljena i crkva svetog Sebastiana u kojoj je i sjedište Hrvatske katoličke misije Berlin i u kojoj je netom održana misa  na spomen dan svete Cecilije.

Tome je kratku propovijed posvetio i župnik fra Frano Čugura. Naime, crkva svetog Sebastiana je svojevremeno gorjela tri dana, a na kraju ipak ne izgorješe orgulje. – Upravo ove na kojima je večeras svirala i naša Evelin ( Novak, operna pjevačica u Staatsoper Berlin, op.u.). Eto, sveta Cecilija je sačuvala orgulje i za vas pjevače, veli fra Frano.

Na ovom misnom slavlju se molilo na njemačkom  a pjevalo na hrvatskom jeziku. Predstavnica njemačke župe svetog Sebastiana je na kraju mise zahvalila zboru HKM Berlin na lijepoj pjesmi. Pjevao je zbor koji nedjeljna misna slavlja pjeva na Mehringdammu, odnosno radi renoviranja crkve svetog Bonifacija, na Südsternu, u katedrali svetog Ivana.

Nakon mise, pjevači …crkveni mješoviti zbor, DueDeni, predstavnici i voditeljica zbora mladih, ženske klape Adria …su se okupili u dvorani gdje su uz domaće vino, slane i slatke specijalitete, nastavili uz pjesmu slaviti svoju zaštitnicu, svetu Ceciliju. Njima su se pridružili i fra Frano i fra Radoslav.
005

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments