REVIZIJA ILI …

Gdje si bio, što si radio

Piše: Martina Budimir
Došlo vrijeme da se napravi godišnja revizija. Zadnji je dan godine. Žurno sam oprala „veš“ na ruke da ga ne prenesem u sljedeću, generalno spremila kupaonicu, poslala neka izvješća koja već dugo čekaju na red …

Znam, znam, radi se tek o datumu u kalendaru, ali, eto, čovjek opet ima potrebu napraviti veliko spremanje, nešto poput pripreme za ispovijed na kojoj dugo niste bili.

Odlučih tako zaviriti malo u ladice svoje duše i vidjeti što sam, gdje sam, kako sam i koliko sam napravila u parnoj godini koju ispraćamo.

Volim okrugle brojeve, volim petice, pa čak i onda kada me uvode u novo desetljeće života, ono koje većina baš i ne dočekuje s veseljem, a ja mu se sa znatiželjom baš radujem. Možda mi ova okrugla godina, s peticom na kraju baš bude sretna!

Je li i 2014. to bila?

Hm … E baš neću! Neću analizirati, nabrajati i vagati što je u prošloj bilo dobro, a što ne. Baš me briga za revizije. Za prolivenim se mlikom ne plače! Radije ću vam od srca poželjeti nešto lijepo u sljedećoj godini, podsjetiti da nikada nije kasno za ostvariti ono što smo u prošloj propustili.

Neka vam se u 2015. godini, ali i u svim narednim godinama ostvare sve želje. Neka vam donesu puno zdravlja, sreće i ljubavi. Ne mislim na onu sreću kada dobijete na lotu, nego na onu kada ste zadovoljni s onime što imate.

Želim vam puno izazova i uzbuđenja, neka sivilo i monotonija pobjegnu iz vašega života i traže neku drugu žrtvu za pad u depresiju ili još bolje, ne nađu.

Neka vam sljedeće i svih narednih godina budu puni novčanici, ne prepuni, taman toliko da si možete priuštiti normalan život i pokoju malu ludost.

Neka vas sljedeća godina odvede na put. Ako vam se ne da i ako vam je mrsko pakiranje, pregrizite to, odvažite se i odite. Sigurno će vas obogatiti.

Neka vam nebo bude manje tmurno, smiješak češće na licu, a vid dovoljno bistar da uočite male stvari koje uveseljavaju i život znače.

Neka vam se vrati optimizam, vjera u bolje sutra za vas, vaše bližnje, našu domovinu. Neka konačno krenemo naprijed.

Neka vam drage osobe kojih više nema budu vječni putokaz ka dobrome, ispravnome. Neka vam uspomena na njih grije srce i dušu.

Neka vam život donese i pokoje novo prijateljstvo, hobi, spoznaju. Neka vam i sljedeća godina bude učenje.

Sretna vam bila nova 2015. godina!

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
slavonac
slavonac
9 years ago

Lijepim željama nikad kraja. Ruku na srce
zaista čovjek može nevelikim promjenama,
svoj život bolje urediti da on postane pun
novoga i stvaralačkog.

Ana
Ana
9 years ago

Draga Martina,
hvala na divnoj cestitki. Vjera i optimizam u bolje sutra nam i daje snagu da ustrajemo u ovim (za većinu stanovnistva) teskim vremenima.