SOS iz Slavonskog Broda

OSVRTI
piše: Emil Cipar

Slavonski Brod/ Uspavana ljepotica na Savi …tako se do sada mogao kratko opisati Slavonski Brod. Promatraču sa strane izgledao je život u šestom po veličini gradu u Hrvatskoj, kao u onom najtamnijem obliku komunizma …u vrijeme nestašice svega i svačega.  Ljudi su išli sa posla, kojega je bilo na pretek i vidjeli da je pred nekom trgovinom red. Ne pitajući šta se u trgovini prodaje …stali su ured, koji je bivao sve veći i veći. Bilo im je potpuno svejedno čemu se imaju nadati …stali su, nadali su se…
Tako je to doskora bilo u Slavonskom Brodu. Građani su čekali u redu …nadali se nekom artiklu, ali nitko nije znao što se tamo naprijed prodaje, ili dijeli na točkice.
Nitko u tom redu ne zna što se naprijed prodaje, ali svi strpljivo čekaju, a vrijeme prolazi i prolazi.
Jedna mala udruga misli da zna na čega se čeka. Udruga se zove PLUS. Ovaj PLUS je neka kratica od nečega sa …lokalnom upravom, ili samoupravom, ali to trenutno nije važno, iako naziv više podsjeća na novi trgovački lanac, nego na specijliziranu trgovinu, koja nudi pomagala za poboljšanje vida i sluha.
Važno je da ova udruga misli da zna zbog čega građani stoje u redu pred trgovinom i želi im to reći. Čine to na suvremeni način da bi to svakome bilo jasno.
U suradnji sa tvrtkom Spectrum iz Slavonskog Broda, postavljeno je na web njihovo glasilo internet-portal SBPLUS.
Udruga PLUS zna što treba reći, uredništvo sastavljeno od profesionalnih novinara zna kako reći, a tvrtka Spectrum zna kako omogućiti da glas stigne i do zadnjega u redu.
Ne postoji niti jedan segment iz društvenog, ili socijalnog života županije i grada koji nije predviđen na novom glasilu. Ribolovci, filatelisti, domaćice, kuharice, zaposleni, nezaposleni, umirovljenici, djeca, desni,lijevi, srednji, nikakvi …svi će moći naći baš ono što traže.
Velike riječi su rečene, puno obećanja ponuđeno. Vrijeme će pokazati hoće li malo ali vrijedno društvo uspjeti.
Prvi i najteži ispit su položili sa bravurom. Portal je na web-u, a izgleda i sadržaja se ne moraju stidjeti.
Hrvatski glas Berlin pozdravlja na net-u novog kolegu SB PLUS i želi mu da postane jaka poveznica između virtualnog i stvarnog života u Slavonskom Brodu.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments