ZABAVA NA KOJOJ JE SVE ŠTIMALO

Izvrsna “Veseli se Posavino” u organizaciji berlinskih “Brođana”

tekst i foto: Sonja Breljak
006Berlin/ Dok pišem ove redove koje ćete čitati u rano nedjeljno jutro ili tijekom dana, skoro su četiri sata u noći (ili već ujutro).

Tek stigoh sa dobrotvorne zabave Zavičajnog kluba “Brođani” Berlin e. V. naslova “Veseli se Posavino”.

Moj novinarski zadatak bio je objavljivati i najavljivati zabavu te prirediti i voditi program ove večeri. A na kraju i napisati tekst o ovom događaju, kao i prezentirati snimljene fotografije.

Dok taj završni dio činim, Brođani su sasvim sigurno još uvijek u dvorani Gemeinschaftshaus Lichtenrade gdje ispraćaju posljednje goste a trabat će nakon toga i sve pospremiti, oprati, počistiti, kao da ništa nije ni bilo. A Brođani to uvijek uredno obave i to je jedini način uvijek ponovo dobiti taj prostor na korištenje.

Program večeri je vodila i na humanitarne aktivnosti Brođana je podsjetila potpisnica ovih redaka. Goste je u ime organizatora pozdravio predsjednik “Brođana” Ivan Bitunjac a nazočnima se ovom prigodom, po prvi puta na zabavama Brođana, obratio i veleposlanik RH u Njemačkoj Ranko Vilović koji je u društvu Brođana i njihovih gostiju proveo ovu večer zajedno sa suprugom Ivankom.

Dakle, zabava “Veseli se Posavino”, točnije njeno 14-to izdanje, ostavila je izvanredan dojam. Brođani su vrijedni, organizirani, kreativni i vrlo disciplinirani. Zato su njihove zabave tako uspješne. Bilo je preko 400 posjetitelja.  tražila se karta više …još i kako!

Glazbeni gosti su lijepo zabavili publiku, Uz Tomi band u kojemu su oovoga puta bili Tomi, Milenko i Mirsad, nastupio je i sastav Izvorno blago, Ivice Vidovića i Josipa Gavrana iz Dervente.

Toliko svijeta, posebno mladog svijeta, nije dugo bilo na kojoj od zabava hrvatskih udruženja u Berlinu. A što brate i igraju! Podij za ples je stalno bio popunjen.

Pojelo se sve što se pripremilo. Nestao burek, nestali kolači. Nestalo i tombole, sva se rasprodala. Najduže je trajala dobra volja za ples gostiju kao i i dobro raspoloženje kako domaćina tako i glazbenika.

Tamo negdje duboko u noći, pristupilo se izvlačenju glavnih nagrada tombole. Bilo ih je trinaest.

U ruke posjetitelja otišli su tako: usisivač, grijalica, više lijepih poklon korpi Dalmatina i Brođana, poklon bon putničkog biroa Touring …Lijepa završnica zabave u kojoj je sve štimalo.

Svima svaka čast, domaćinima na radu i organizaciji, glazbenicima na trudu i dobroj glazbi. Sponzorima na pomoći. I na kraju, svaka čast i brojnim gostima koji su svojim dolaskom učinili da ova zabava berlinskih  “Brođana” u potpunosti uspije. Blagodati tog uspjeha uživat će “Brođani” jer su prikupili sredstva za naredne humanitarne aktivnosti. A i potrebni, bolesni. sami …u njihove će ruke možda i uskoro stići darovnica iz Berlina. Bit će zadovoljni. A Brođani ponosni. Imaju na šta i biti.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments