“GRIJESI” U ZADRU

Predstavljen roman “Grijesi” autorice Marijane Dokoza

tekst: Sandra Marelja Muić
Zadar
/ U četvrtak navečer je u zadarskoj Gradskoj loži predstavljen roman „Grijesi“, autorice Marijane Dokoze koji je jesenas izišao u nakladi „Večernjeg lista“.

U prezentaciji romana u svom rodnom gradu su autorici poduprli  poznati zadarski književnik Marijan Bilosnić i književnik Petar Grubišić kao suradnik „Večernjeg lista“.

Do sada je ova spisateljica izdala tri romana i dvije zbirke poezije, a recentna knjiga „Grijesi“ je dosegla zavidnu popularnost u rekordnom roku , te bila i nominirana za nagradu „Kiklop“.

Budući da s obitelji živi i radi u njemačkom Mainzu, autorici je predstavljanje romana u njenom voljenom Zadru bilo od iznimnog značenja te imalo svojevrsnu sentimentalnu vrijednost.

Kao novinarka „Večernjeg lista“ i urednica časopisa za iseljeništvo  „Fenix“, autorica je često u doticaju sa zanimljivim ljudskim pričama, tako je i jedna od njih poslužila kao predložak za ovaj roman, te govori o životu žene koja danas živi u blizini Frankfurta nakon nesretnog djetinjstva u Dalmatinskoj zagori i gubitka zaručnika u Domovinskom ratu.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments