OVCE ZA ŠIŠANJE

Kolumna povodom …o gostovanju Tomislava Karamarka u Kanadi

piše: Dražen Katić
Tomislav Karamarko kanadskim je Hrvatima, koji su ulaz u salu crkve Kraljice Mira u Norvalu morali platiti 100 kuna, rekao da ovo vrijeme neodoljivo podsjeća na devedesete … Hrvatska je ugrožena, domoljube nazivaju seljačinama i primitivcima, a ‘neprijatelj’ negira hrvatsku državu. Opet isti, uvjetno rečeno, neprijatelj, u drugim uvjetima, pokušava isto, negirati hrvatsku državu”, kazao je. “Postoji jugofilija i jugonostalgija”, rekao je Karamarko dodavši da u Hrvatskoj ne postoji ljevica niti socijaldemokracija te su “svaki put kad su došli na vlast pokazali svoje lice ...” (“Drum.hr”, Index.hr, Croexpress.eu, 15.06.2013.)

Zadnjih 25 godina politička stranka HDZ odgaja hrvatsko iseljeništvo i prikazuje se kao jedina ispravna opcija za iseljenike.

Međutim, u tih 25 godina dogodile su se stvari koje ne služe na čast i ponos toj stranci. Otprilike 100 milijardi eura doniralo je hrvatsko iseljeništvo do 2011. godine Domovini, a ni danas se ne zna gdje je taj novac. Vrlo interesantno.

Pored toga, od prvotnih 12 zastupnika hrvatskog iseljeništva koje smo imali u prvom sazivu hrvatskog sabora, danas ih imamo samo 3 (tri).

Također je i to zasluga politike HDZ-a.

Kao hrvatski iseljenik često imam dojam da nas se smatra ovcom za šišanje. Ošišate kvalitetno runo, prodate ga a ovcu pustite samu na pašu da luta kuda hoće, jer će joj novo runo tako i tako ponovo narasti.

Vrlo je važno napomenuti da je za vladavine stranke HDZ-a uništeno gospodarstvo Republike Hrvatske. Do kraja su ga (gospodarstvo) dotamanili čelnici koalicije Kukuriku.

Ja se nadam da je nakon 25 godina iskorištavanja i ponižavanja hrvatskog iseljeništva došlo vrijeme da se otrijeznimo i da političku stranku HDZ vidimo pravim očima.

Činjenica da se u Kanadi naplaćivala ulaznica od 100 kn je za mene u potpunosti neobjašnjiva, a još manje mi je objašnjivo da još i dan danas postoje iseljenici koji su spremni platiti taj novac.

Iz protesta protiv diskriminacije hrvatskog iseljeništva od strane vladajućih struktura u zadnjih 25 godina,  moji prijatelji i ja smo odlučili da ćemo s našom nezavisnom listom “ZAUVJEK VJERNI DOMOVINI” izići na nadolazeće parlamentarne izbore u Republici Hrvatskoj.

Više o našem predizbornom programu možete vidjeti pod ovim linkom.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josip Mayer
Josip Mayer
8 years ago

Dražene bit će bolje kada se o suradnji sa iseljenicima,dvije najveće hrvatske stranke konačno dogovore.Ili će izgubiti izbore.