IZ AKTIVNOSTI MISIJE

Izvješće sa sjednice župskog vijeća Hrvatske katoličke misije Berlin

www.hkmberlin.de
16fd96deba85a06311383433f152ed24_M (1)Berlin/ Dana 23.09.2015. s početkom u 19.30 u prostorijama misije na Weddingu odžana je sjednica župnoga vijeća. Nakon pozdravne riječi predsjednika Ivana Sučića, voditelj misije fra Frano održao je kratki duhovni nagovor meditirajući nad tekstom iz 1 Kor 12.

Nakon duhovne riječi vijeću se predstavio novi stalni član đakon Nikola Horst Kaya koji je ukratko predstavio svoju ulogu u misiji te su mu članovi vijeća zaželili srdačnu dobrodošlicu i zaželili puno uspjeha u njegovoj novoj službi.

Treća točka dnevnoga reda bio je izvještaj o radu u misiji gdje su svećenici ukratko predstavili sve aktivnosti koje su u misiji započele.

Jedna od točaka dnevnoga reda bila je i izbor novoga župnog vijeća. Naime, dogovoreno je da su izbori za novo vijeće 22.11.2015. u svim crkvama gdje su mise na hrvatskom jeziku. Sastavljeno je vijeće od pet članova koje će nadzirati same izbore, od kojih je većina izvan trenutnog župnog vijeća. Do 19.10. liste s kandidatima za novo župno vijeće trebaju biti gotove. Odlučeno je da će se birati ukupno 12 članova novoga župnoga vijeća te se župnik unaprijed odrekao svoga prava da sam pozove još dva člana u novo župno vijeće tako da će novo vijeće imati ukupno 16 članova (4 stalna člana po službi te 12 izabranih).

Dogovorena je i proslava sv. Cecilije, a koja će biti 21.11.2015. Na proslavi će nastupiti svi zborovi misije i folklorne grupe, Due Deni, itd.

Od hodočašća u idućoj godini hodočasti se u Lurd i Fatimu.

Dogovoreno je da će, kao i prošle godine, grupa Due Deni sa svojim gostima održati božićni koncert i to za vrijeme duhovne obnove u misiji na prvu nedjelju došašća (subota, 29.11.) u crkvi sv. Sebastijana te će nakon koncerta biti prigodno adventsko druženje u velikoj dvorani misije na Weddingu. Budući da su prošle godine božićni koncert i druženje bili jako dobro primljeni od zajednice, uvjerni smo da će tako biti i ove godine te je zbog toga odlučeno da će se koncert opet održati te postati tradicija u misiji.

Na koncu predsjednik župnoga vijeće zahvalio se svim članovima na njihovom trudu i angažiranosti za vrijeme četverogodišnjeg mandata za dobrobit naše misijske zajednice te ih pozvao da promisle o eventualnom novom angažmanu.

Susret je završio molitvom.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments