ZA MIRISOM OLEANDRA

(Recenzija romana „Der Duft des Oleanders“ od Silvije Hinzmann)

tekst: Slavica Klimkowsky
foto: silvija-hinzmann.de

Miris oleandra / „Der Duft des Oleanders“ je roman  Silvije Hinzmann, objavljen u srpnju ove godine u nakladničkoj kući Wieser Verlag u Klagenfurtu (Austrija) i pripada žanru krimića.

Nakon proživljenih dramatičnih i sudbonosnih događaja – teškog ranjavanja metkom u službi   glavnog inspektora kriminalističke policije i odlaska u invalidsku mirovinu, potom iznenadne smrti njegove supruge – Josef Prohaska, zvan Joe odlučuje napustiti  Stuttgart, početi živjeti u Kaštelu,  blizu Rovinja i posvetiti se svom omiljenom hobiju – fotografiranju.

Jedne kišne noći početkom rujna, na putu od prijatelja kući, Joe …

više

IZ AKTIVNOSTI MISIJE

Izvješće sa sjednice župskog vijeća Hrvatske katoličke misije Berlin

www.hkmberlin.de
16fd96deba85a06311383433f152ed24_M (1)Berlin/ Dana 23.09.2015. s početkom u 19.30 u prostorijama misije na Weddingu odžana je sjednica župnoga vijeća. Nakon pozdravne riječi predsjednika Ivana Sučića, voditelj misije fra Frano održao je kratki duhovni nagovor meditirajući nad tekstom iz 1 Kor 12.

Nakon duhovne riječi vijeću se predstavio novi stalni član đakon Nikola Horst Kaya…

više

KAO JATO PTICA

... šaljem vam osamdesetak pjesama …glasila je posljednja poruka našeg pjesnika pod pseudonimom. I sad, to čudesno bogatstvo duha, eno se kod nas u poštanskom pretincu puše, proteže, spava, budi. Kad god otvorimo stihovi kao da pitaju: -A kad smo mi, a kad smo mi na redu? Puštaj!!! – Evo, evo, dovikujemo i otvaramo prozor, vrata naše rubrike POEZIJA, a oni, stihovi nemirni,  pohrliše kao jato, na slobodu puštenih, ptica. Nismo ih mogli zadržati. I na naše zadovoljstvo! /Uredništvo/

Sven Adam Ewin

MUZA I PAS

jutros mi dođe moja muza
i blista onim istim sjajem
a u mom oku pasja suza
vezan na lancu pasji lajem

samoća pasja mene ubi
muza bi htjela da me spasi
ona me snubi ona me ljubi
a ja i dalje lajem pasji…

više