ISELJENIŠTVO U LEKSIKONU

Hrvatska matica iseljenika i Institut društvenih znanosti Ivo Pilar organiziraju svečano predstavljanje projekta i elektroničkog izdanja Leksikona hrvatskog iseljeništva i manjina, 6. listopada 2015. u 12 sati u multimedijalnoj dvorani Kluba Matis u Hrvatskoj matici iseljenika na Trgu Stjepana Radića 3 u Zagrebu.

O Leksikonu će govoriti: sc. Marin Knezović, ravnatelj Hrvatske matice iseljenika, oditelj projekta dr. sc. Vlado Šakić, ravnatelj Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar; dr. sc. Ljiljana Dobrovšak, zamjenica voditelja projekt,  dr. sc. Ivan Čizmić,  dr. sc. Marin Sopta,  dr. sc. Tomislav Markić i dr. sc. Ivan Rogić. Moderatorica: Vesna Kukavica, prof.

Nakladnički projekt Leksikon hrvatskog iseljeništva i manjina, s opsegom od 1120 stranica i velikim enciklopedijskim formatom s 5900 natuknica, predstavlja jedinstven leksikografski iskorak cjelovitog opisa fenomena hrvatskih migracija u razdoblju od Novog vijeka sve do naših dana s posebnim naglaskom na migracije u 19. i 20. stoljeću.

Nakladnički projekt realizirali su Institut društvenih znanosti Ivo Pilar kao izvršitelj i Hrvatska matica iseljenika kao naručitelj projekta. Rad na projektu počeo je 2007. godine.

Voditelj projekta bio je prof. dr. sc. Vlado Šakić, ravnatelj Instituta Pilar. A u menadžmentu projekta, uz ravnatelja Hrvatske matice iseljenika mr. sc. Marina Knezovića, sudjelovali su brojni ugledni hrvatski i međunarodni znanstvenici i stručnjaci u području migracija i iseljeništva, među kojima su stručnjaci iz Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža kao i Nacionalne i sveučilišne knjižnice iz Zagreba.

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments