PREDIZBORNA REGISTRACIJA BIRAČA

Objava Veleposlanstva Republike Hrvatske u Berlinu o prethodnoj i  aktivnoj registraciji birača uoči predstojećih izbora zastupnika u Hrvatski sabor

veleposlanstvo-RH-u-Njemackoj-Kopie-21511Pozivaju se na prethodnu (birači koji imaju prebivalište u Republici Hrvatskoj) i aktivnu (birači koji imaju prebivalište u inozemstvu) registraciju u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Berlinu i Generalnim konzulatima Republike Hrvatske u Münchenu, Stuttgartu, Frankfurtu, Düsseldorfu i Hamburgu:

-birači koji imaju prebivalište u Republici Hrvatskoj, a žele glasovati u Veleposlanstvu ili jednom od Generalnih konzulata RH u SR Njemačkoj,

-birači koji nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj, a žele glasovati u Veleposlanstvu ili jednom od Generalnih konzulata RH u SR Njemačkoj

kako bi mogli glasovati na izborima zastupnika u Hrvatski sabor koji će se održati 7. i 8. studenog 2015. u diplomatskim misijama i konzularnim uredima Republike Hrvatske u inozemstvu.

Prethodnu i aktivnu registraciju birača za glasovanje u SR Njemačkoj birači mogu obaviti u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Berlinu te Generalnim konzulatima Republike Hrvatske u Münchenu, Stuttgartu, Frankfurtu, Düsseldorfu i Hamburgu, ovisno o tome na čijem konzularnom području imaju prebivalište ili boravište u inozemstvu najkasnije do srijede 28. listopada 2015. do 16.00 sati. U istom roku birači mogu odustati ili promijeniti svoj zahtjev za prethodnu ili aktivnu registraciju.

Zahtjev za prethodnu i aktivnu registraciju birača podnosi se (osobno, poštom, putem faksa ili e-maila) u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Berlinu ili Generalnim konzulatima Republike Hrvatske u Münchenu, Stuttgartu, Frankfurtu, Düsseldorfu i Hamburgu, ovisno o tome gdje žele ostvariti svoje biračko pravo. Zahtjevu je potrebno priložiti presliku putovnice ili osobne iskaznice.

Svi birači mogu provjeriti svoj upis u registar birača na internetskim stranicama Ministarstva uprave Republike Hrvatske https://uprava.gov.hr/.

Za dodatne informacije potrebno je obratiti se Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Berlinu ili Generalnim konzulatima Republike Hrvatske u Münchenu, Stuttgartu, Frankfurtu, Düsseldorfu i Hamburgu, ovisno o tome na čijem konzularnom području birač ima prebivalište ili boravište.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments