VRIJEME JE

tekst: Sonja Breljak
Skoro će slavlja i slavlja. Božić pa proslava Nove godine. Samo što nisu počele prodaje raketa, petardi i ostalog vatrometnog i inog streljiva. Nijemci su, što se toga tiče, dosta disciplinirani, pa nema majci prodaje nego tek koji dan prije Silvestrova a niti “pucnjave” dan poslije.

Ipak, svaka raketa košta 1,10 eura. A za 0,40 eura moguće je za jedan dan prehraniti dijete u siromašnim državama.

Za slavlje nove godine samo u Njemačkoj se “spali”, ali baš bukvalno spali, i u dimu nestane, u samo nekoliko sati, oko 120 milijuna eura.

Računate li? Koliko je to nenahranjenih dječjih usta? Jer, sve će se, dan poslije proslave, umjesto u hranu, koje su neki tako željni, pretvoriti u preko 10 tisuća tona smeća. O to je samo zbir bačenog novca u Njemačkoj. A u cijelom svijetu tek?

Svejedno, hoćemo li pomoći beskućnike, potrebne, ljude bez krova nad glavom, djecu u Africi, izbjeglice na ulicama Europe, obitelj u ulazu do našeg, sasvim svejedno, sve je bolje od onog što svake godine činimo.

Vrijeme je da taj, inače bačeni i spaljeni novac ove godine  konačno upotrijebimo u nešto svrsishodno. Od toga ćemo se i sami bolje osjećati i te dane i cijelu godinu.

Primjer jednog takvog projekta koji treba potporu možete pronaći i na našim stranicama. To je PUT DOBROTE, našeg Mira Babića, misionara u Keniji. Pročitajte ovdje.

I vaših 0,40 eura, umjesto da nestanu u dimu novogodišnjeg slavlja i buke, mogu nahraniti danas ili sutra jedna dječja usta.

Zamislite,  tek 040 eura! Nekima tako malo a drugima tako puno!

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments