KOJA JE CIJENA TVOG OBRAZA

piše: Antonio Gavran

Svjedoci smo ovih dana masovne borbe za “zastupnika više” kako bi se stvorila potrebna većina u Saboru. Most je i dalje neslomljiv, barem oni koji su ostali, mediji pritišću sa svih strana, stranke odrađuju svoje, poglavito neke, o imenima nikada nisam govorio pa neću ni sada tko želi prepoznat će.

Obećanja su mnogobrojna, izglasavaju se različite povoljnosti kako bi pojedini zastupnici pristali biti uz jednu stranu, na djelu je prljava igra borbe za prevlast. U toj cijeloj zbrci pitam se jedno vrlo logično pitanje: Koja je cijena tvog obraza?

Svi se kunu u nekakvu pravednost da bi se na kraju prodali “za Judine škude”. To je ono što “krasi” većinu političara, neću reći svakog, ali generalno takav epitet može se prišiti imenu političar, cijena pojedinog obraza postoji, a tarifa zavisi od moći istoga.

Oni koji su se prije nekoliko dana kleli stavljajući jednu ruku na srce, a drugu na šahovnicu spremni su prodati se za nekakvo odobrenje za kredit usmjereno njihovoj lokalnoj sredini. Takvi danas dijele lekcije i dobivaju medijski prostor u javnosti glumeći pravednika većeg od pape.

Koja je cijena tvog obraza?

Vrlo zanimljivo pitanje na čiji ćemo odgovor nadam se čekati vrlo kratko jer trakavica kakvu stvaraju velike opcije već prerasta u skandal, svi licemjerno žele nešto, a ne žele ništa, tko tu koga prestalo je biti jasno nakon samo par dana.

Citirat ću Balaševića i njegovu krasnu izjavu: “Ma nisu krivci primitivci što su pokupili mast, korov nikne di′ god stigne, ma svaka njima čast, krivi smo Mi! “

Nadam se da u ovoj kupovini i obraza i cijelog lica neće osobina poštenog političara ostati samo kao školski primjer kako bi nešto trebalo biti, pod izlikom da je stvarnost sasvim drukčija.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josip Mayer
Josip Mayer
8 years ago

Što se Mosta tiče rekao bi.

Ako moja riječ ima neku malenkost težine u hrvatskoj javnoj.Onda bi im preporučio.Ne gledajte na fotelje,ni na premjere.Već na Sv.Oca papu i na siromašne i ne imoćne ljude..Pa čete odmah saznati kojoj stranci bi se mogli momentalno priključiti.