MARIJA KUKIĆ – NAŠA LEKTORICA

tekst: Sonja Breljak
vidikovac1Berlin/ Naš Hrvatski glas Berlin je ranu nastalu gubitkom kolege i urednika, pokojnog Emila Cipara pokušao zaliječiti jačajući suradnju i rad na portalu s vrlo vrijednim kolegama i suradnicima kojima je stalo do lica i duše Glasa koliko i nama.

U takve važne i vrijedne poteze smještam  preuzimanje uredničke odgovornosti i uloge od strane mladog  Brođanina, Antonia Gavrana.

Drugo osvježenje je nedavno imenovanje lektorice Hrvatskog glasa Berlin. Ovu važnu zadaću preuzela je Marija Kukić iz Kutjeva.

Mariju sam upoznala pretprošlo ljeto. Ljetos sam s njom provela dva dana, posjetili smo zajedno Emilov grob, obišli drage prijatelje i suradnike, zavirili u Kutjevački podrum, bacili zajedno pogled s vidikovca na zlatnu Požešku dolinu. A sretosmo se i za nedavne promocije knjige “Ono malo duše” u Slavonskom Brodu. Na stvaranju knjige, pri odabiru tekstova te lektoriranju pojedinih priča, sudjelovala je i Marija s puno žara, volje i oduševljenja. A najavila je i svoj dolazak u Berlin za planirane proljetne promocije knjige.

Vrijednog smo člana uredničkog tima dobili. Marija Kukić je svježe umirovljena učiteljica. Podučavajući djecu, nakon što je Pedagošku akademiju  završila u Slavonskom Brodu, provela je u školskim učionicama Požege i Kutjeva, 44 godine i deset mjeseci. Brojne su generacije djece odnjegovane, opismenjene i znanjem obogaćene, u svijet odraslih poslane, upravo rukama naše nove lektorice.

Ponosimo se da je Marija primila našu ponudu brinuti o gramatičkoj, leksičkoj i stilskoj ispravnosti naših priloga. Veliko zadovoljstvo je biti potpuno svjestan toga, kao i kod odabira urednika Antonia Gavrana, kako bi to sasvim sigurno bio i odabir našeg Emila. Poznavao je Antonia. Poznavao je Mariju. I sad s odobravanjem, s nebeskih visina, klima zadovoljno glavom, smješka se i veli: “Vidiš, rekoh, možeš ti to!”

I stvarno, izabirući vrijedne, drage, marljive suradnike, urednike i lektore …ide to meni. Možemo to MI.

Hvala Mariji! Želim nam dugu, toplu i radosnu, plodovima ispunjenu suradnju!
234kk

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
čiča
čiča
8 years ago

Mariji i Antoniju čestitke i želje za uspješan
rad kako bi HGB i dalje bio naša hrana za dušu!

dubravka
dubravka
8 years ago

čestitke našoj Mariji i Antoniju.

Marija
Marija
8 years ago

Hvala! Trudit ću se opravdati povjerenu mi zadaću. I ja se nadam dugoj, toploj, radosnoj i plodovima ispunjenoj suradnji. Pozdrav svima koji prate i čitaju Hrvatski glas Berlin, ma gdje god se nalazili.